T. D. 2019.08.13 11:51 Frissítve: 2019.08.15 00:37

Barca: Abidal Párizsban; Neymarról tárgyalnak a PSG-vel

Kedd reggel szinte minden, sporttal foglalkozó spanyol portálon megjelent a hír: Éric Abidalt, az FC Barcelona sportigazgatóját kollégáival együtt a Párizsba tartó repülőgépen látták. Egybehangzó sajtóértesülések megerősítik azt, amire mindannyian gondolhatunk: a katalánok képviselői a PSG-vel tárgyalnak majd Neymar esetleges átigazolásáról.

Az FC Barcelona képviselői Párizsba utaztak – nem nehéz kitalálni, ki miatt (Fotó: AFP)

 

A RAC1 nevű katalán rádió értesülései szerint Abidal, Javier Bordas és André Cury kedden találkozik Leonardóval, a PSG sportigazgatójával, hogy megkezdje a tárgyalásokat Neymar átigazolásával kapcsolatosan.

A katalán Sport először azt írta, ez még csak a kezdet – végleges megállapodás nem várható a mostani egyeztetések után, csupán tapogatóznak a felek. Nem sokkal később már arról számolt be a lap, hogy Leonardo azt az utasítást kapta, hogy minél előbb zárja le a Neymar-ügyet – eszerint a néhány órán belüli megállapodás sem kizárt.

A PSG továbbra is minél több pénzt szeretne kapni Neymarért, a Barca mindeközben játékosok bevonásával csökkentené a fizetendő összeget. Az első számú lehetőség továbbra is Philippe Coutinho mozgósítása, de Nélson Semedo és Ivan Rakitic távozása sem kizárható, illetve az sem, hogy először csak kölcsönbe kerül Neymar a Barcához, hogy egy évvel később kedvezőbb feltételekkel vásárolhassák meg a katalánok. Jelenleg a 60-100 millió euró körüli összeg, plusz Coutinho kombináció tűnik befutónak.

Mint ismert, Neymar klubváltása hosszú ideje téma a nemzetközi sportsajtóban: úgy tűnik, sem ő nem maradna szívesen Párizsban, sem a szurkolók nem fogadnák kitörő örömmel – a PSG üzleteiből már el is tűntek a mezei. A Real Madrid érdeklődéséről is lehetett hallani, ám a leggyakrabban az FC Barcelonát emlegetik a brazil támadóval kapcsolatosan.

BarcaTimes Media on Twitter

[COPE] | Eric Abidal on a flight to Paris. He and other delegations from Barça are travelling to Paris to meet with Leonardo (PSG Sporting Director).2019.08.25 20:43:13

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A Betis sokkolt az első negyedóra végén, de jött a Griezmann-show és 20 perc alatt a kiütés.

2019.08.21 11:50:00

Spanyol labdarúgás RITZ BALÁZS

A La Ligában Simeone csapata 56. alkalommal nyert 1–0-ra. A Getafe még nem szerzett gólt az Atlético ellen a Simeone-érában.

2019.08.17 13:22:02

Spanyol labdarúgás T. D.

Zinédine Zidane csapata biztos győzelemmel kezdte meg a La Liga 2019–2020-as kiírását.

2019.08.16 20:41:49

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Messi után Suárez is lesérült a katalánoknál; a csereként beállt 38 éves ék első labdaérintéséből a kapuba ollózott.

2019.08.16 15:20:02

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nem a kisemberek klubja már az Atlético. A Sevilla, a Betis és a Valencia is nagybevásárlással készült.