Ligue 1: könnyed sikerrel kezdett a PSG – Neymart szidták a drukkerek

Vágólapra másolva!
2019.08.11. 23:10
null
Mbappé (balra): gól, gólpassz nyitásként
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 1. fordulójában (Ligue 1) vasárnap este a PSG magabiztos győzelmet aratott a Nimes-t fogadva. A mérkőzés elején a hazai drukkerek még a távozni készülő Neymar szidalmazásával voltak elfoglalva, aztán már a játéktérre is figyeltek – a párizsiak 3–0-ra győztek.

A találkozó eleje kevésbé a bajnoki címvédő játékáról szólt, inkább arról, hogy a PSG drukkerei különféle transzparensekkel és a legkevésbé sem szalonképes rigmusokkal üzentek a klubtól két év után elvágyódó Neymarnak, akinek az édesanyja bizonyára sokat csuklott ezen a vasárnap este.

Lehetett „nyugodtan” szidalmazni a brazil klasszist, mert a pályán történtek kevéssé hozták lázba a publikumot: a hazaiak 75 százalékban birtokolták a labdát, ám fölényüket nem tudták helyzetekre váltani, a Nimes védői kiválóan álltak a sarat.

A 23. percben aztán Pablo Sarabia szöglete után Abdou Diallo húzta le a fejét középen, így a labda Pablo Martínez kezét érte, s a játékvezető – videóbírós segítséggel – büntetőt ítélt, amelyet Edinson Cavani váltott gólra (1–0).

Az eredmény a szünetig már nem változott, a Nimes továbbra is becsülettel védekezett, de a PSG kapujára nem volt veszélyes. A fordulás után alig tíz percet kellett várni az újabb gólra: Juan Bernat beadása utánKylian Mbappé bombázott közelről a léc alá.

A francia világbajnok támadó szűk negyedóra múlva maga is feliratkozott a gólpasszosok közé, amikor a néhány perccel korábban pályára lépő Ángel Di Maríát hozta kihagyhatatlan helyzetbe, s az argentin szélső nem is hibázott, kialakítva ezzel a 3–0-s hazai győzelmet jelentő végeredményt.

A délutáni mérkőzéseken előbb a Lille hazai pályán 2–1-re legyőzte a Nantes-t, köszönhetően a Charleroi-tól a nyáron 12 millió euróért megvásárolt 20 éves nigériai csatár, Victor James Osimhen duplájával – a vendégek Celik öngóljával voltak eredményesek. Később a Strasbourg 1–1-es döntetlent játszott a Metz-cel.

FRANCIA LIGUE 1
1. FORDULÓ
Paris Saint-Germain–Nimes 3–0
(Cavani 24. – 11-esből, Mbappé 56., Di María 69.)

KORÁBBAN
Lille–Nantes 2–1
(Osimhen 19., 80., ill. Celik 51.)
Strasbourg–Metz 1–1 (A. Thomasson 21., ill. H. Diallo 47.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik