Barca: a fiatal kapus cicázás közben nyűgözte le Messit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.11. 19:15
Az FC Barcelona kapusát, Marc-André ter Stegent dicsérte Lionel Messi, méghozzá a német csapattárs technikai tudása miatt.

A Barcelona sportigazgató székéből januárban felálló Andoni Zubizarreta nyári feladata volt, hogy megoldja a 2013–2014-es szezon végén távozó (azóta a Manchester Unitednél új csapatot találó) Víctor Valdés pótlását.Barcelona sportigazgató székéből januárban felálló Andoni Zubizarreta nyári feladata volt, hogy megoldja a 2013–2014-es szezon végén távozó (azóta a Manchester Unitednél új csapatot találó) Víctor Valdés pótlását.

A katalánok legendája két tehetséges kapust igazolt. A Real Sociedadtól szerződtette a chilei válogatott Claudio Bravót és a Borussia Mönchengladbach nevelését, Marc-André ter Stegent. A bajnoki szezon kezdete óta Bravo véd rendszeresen, de a 22 éves német képviseli a jövőt, aki kapus létére remek technikai képességekkel rendelkezik.

Néhány napja a Barcelona egyik edzésén a négyszeres aranylabdás argentin lázba jött Ter Stegen tudásától.

„Leo! Jobb a labdakezelése, mint neked!” – hangzott egy meg nem nevezett személy szájából a cicázás közben, mire Messi mosolyogva így válaszolt: „Nem jobb, sokkal jobb, mint nekem!”

Erről az El País spanyol lap számolt be, rávilágítva arra, milyen tisztelet övezi a tehetséges kapust a Barcelona játékosainak körében.

Szerződtetése előtt Zubizarreta rengeteg mérkőzésen figyelte Ter Stegent, akivel hosszú távon terveznek Barcelonában, bíznak benne, hogy Víctor Váldes méltó örököse lesz és legalább tíz évre megoldja egy kritikus poszt betöltését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik