Barcelona: menesztették Andoni Zubizarretát - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.05. 16:37
null
Zubizarreta azonnali hatállyal távozott a gránátvörös-kékektől (Fotó: Reuters)
A spanyol Primera Divisiónban szereplő Barcelona labdarúgócsapata szerződést bontott Andoni Zubizarretával, a klub sportigazgatójával.

A klub a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Josep Maria Bartomeu döntése alapján azonnali hatállyal felbontják Andoni Zubizarreta szerződését. Az elnök a klub nevében megköszönte Zubizarreta munkáját, elkötelezettségét, professzionalizmusát és odaadását, amelyet az elmúlt négy évben mutatott.

Mint beszámoltunk róla, a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a Barcelona fellebbezését, így biztossá vált, hogy a katalán klubot 2016-ig kizárták az átigazolásokból. Zubizarreta ezt követően azt mondta, vállalja a felelősséget, és Bartomeu kezébe adja a döntés jogát. Ennek az eredménye lett a hétfő délutáni bejelentés.

Zubizarreta 1986-tól 1994-ig volt a gránátvörös-kékek játékosa és 2010-től (Sandro Rosellt váltva) a sportigazgatója.

PUYOL IS TÁVOZIK, DE VISSZATÉRNE
Carles Puyol, a Barcelona labdarúgóinak korábbi csapatkapitánya, aki az elmúlt időszakban Andoni Zubizarreta alatt dolgozott – és akit az első sajtóhírek még Zubizarreta lehetséges utódjaként vizionáltak –, a sportigazgató távozásának bejelentése után közölte, hogy szintén elhagyja a klubot.


Az elmúlt szezon végén visszavonult Puyol a nyarat követően a klubvezetésben kapott pozíciót, Zubizarreta menesztését követően pedig a Facebook-oldalán jelentette be, hogy kilép a gránátvörös-kékek alkalmazásából.

„Ez a három és fél hónap lehetőséget adott nekem, hogy belelássak a klub egy másik felébe. Sokat tanultam. Hálás vagyok ezért, ám most szeretnék más tapasztalatokat is szerezni, más nézőpontból, máshol” – indokolta a döntést Puyol.

„Emberileg és szakmailag is szeretnék fejlődni, hogy a jövőben visszatérhessek az otthonomba, és visszaadjak abból, amit az itt töltött felejthetetlen évek során kaptam” – olvasható a nyilatkozatban.

„Kiemelkedően hálás vagyok a klub alkalmazottainak, az igazgatóknak, az elnöknek és a sportvezetői részlegnek, hogy bíztak bennem, és segítettek az átmenetben, ami nem volt könnyű. De természetesen mindenekelőtt a szurkolóknak jár a hála. Ha játékosként közel éreztelek titeket magamhoz, a visszavonulásom óta még inkább így van. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen sok szeretettel találkoztam, ezért csak köszönetet tudok mondani, mindig a szívemben hordozlak benneteket!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik