MTI 2020.08.14 20:08 Frissítve: 2020.08.15 00:59

Atlético: „Akinek nem tetszik, vegyen egy saját klubot”

Enrique Cerezo, az Atlético Madrid elnöke szerint nem érinthetetlen a csapat vezetőedzője, Diego Simeone, a csütörtök esti, Bajnokok Ligája-búcsút követően mégis az argentin tréner pártját fogta.

Diego Simeone a lipcseiek elleni mérkőzésen (Fotó: AFP)

 

Az Atlético a lisszaboni negyeddöntőben 2–1-re kikapott a magyar válogatott kapus Gulácsi Pétert és a védő Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzigtől. Cerezo csalódottságát fejezte ki, amiért nem jutottak elődöntőbe, és elismerte, hogy a vezetőedző rengeteg kritikát kapott, de – mint megjegyezte – ezekre elnökként nem fordít figyelmet.

Enrique Cerezo (Fotó: AFP)

„Simeone sem érinthetetlen, és a csütörtöki mérkőzés kapcsán valóban sokan nem értettek vele egyet. A csapatot azonban ő választja ki, akinek ez nem tetszik, az vegyen magának egy saját klubot, vásároljon saját játékosokat, és válassza ki a saját kezdőcsapatát” – nyilatkozta Enrique Cerezo.

Simeone 2011 decemberében vette át az Atlético irányítását, a klub edzőinek örökrangsorában a kispadon töltött időt tekintve a második helyen áll. Az argentin tréner vezetésével a madridi gárda 2013-ban megnyerte a spanyol Király-kupát, 2014-ben a bajnokságot és a spanyol Szuperkupát. A BL-ben kétszer volt döntős (2014, 2016), az Európa-ligát és az európai Szuperkupát egyformán két-két alkalommal (2012, 2018) hódította el. A La Liga elmúlt nyolc kiírásában dobogósként zárt.

„A negyeddöntőben a játék nem a terveink szerint alakult ugyan, és így most haza kell mennünk, de minden egyéb tekintetben meg kell őrizzük a higgadtságunkat. Jó a csapatunk, de ez nem a mi éjszakánk volt. Drukkereink most csalódottak, ami rossz, de az az igazság, hogy mi sem ilyen eredményre számítottunk. A futball azonban már csak ilyen, hogy ez mégis megtörténhet. Ennek ellenére jó idényt zártunk, a bajnokságban ismét dobogós helyen végeztünk, és újra bejutottunk a BL-be, márpedig egyiket sem könnyű elérni” – tette hozzá az elnök.

Simeone madridi szerződése 2022 nyaráig érvényes.

2020.09.12 00:20:05

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

INDUL A LA LIGA. Nem halad semerre az Atlético, a Valencia igen, de ennek nem örülhet. Melyik lesz most a meglepetéscsapat?

2020.09.11 12:05:21

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Húsz csapat, melyből a végén négyen a Bajnokok Ligájába jutnak, hárman pedig kiesnek.

2020.09.06 22:44:32

Spanyol labdarúgás BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. A személyes sorsa miatti düh vagy a végzet elfogadása, jelen állás szerint Lionel Messinek is ez a választási lehetősége.

2020.09.02 22:34:44

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ivan Rakitic: »Sosem felejtem el a pillanatot, amikor édesapám kinyitotta a dobozt. Majdnem elájultam a boldogságtól: két horvát válogatott futballmez volt benne. Abban ettünk, aludtunk, jártunk iskolába, nem akartuk levenni magunkról.«

2020.08.27 00:26:03

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egy olyan edző, aki a holland labdarúgás rendszerében nőtt fel, majd Barcelonában egy másik futballkultúrában és -érzésben is igazi kedvenccé vált, képesnek tűnik „újrafogalmazni” egy arra készen álló Messit. Ha mindkettőjüknek sikerül túllépni az egójukon, mert egyelőre a futballista távozási szándéka a hangosabb az éterben.