Atlético: A Real egy Kroosszal jobb, mint volt - Simeone

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.18. 19:34
null
Fejfájás Simeonének: a városi rivális Real még egy kicsit erősödött (Fotó: Reuters)
Diego Simeone, a spanyol bajnoki címvédő Atlético Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője elmondta: amíg ők 95 millió euróért nyolc játékost vettek a nyáron, addig a Real Madrid – amellyel holnap már a spanyol Szuperkupa első felvonásán mérik össze magukat – ugyanennyiből kettőt! Az argentin szakember szerint a BL-címvédő jobb játékerőt képvisel, mint az előző idényben, a különbséget pedig Toni Kroos jelenti.
„Amíg mi kilencvenötmillió euróból nyolc játékost igazoltunk, ők ugyanennyiből kettőt. Ez a mostani Real még erősebb is, mint az előző idénybeli, méghozzá Toni Kroos jelenti az igazi különbséget. Óriási potenciál rejlik benne a Real középpályáján, amelynek nagyobb egyensúlyt ad" – utalt az Atlético és a Real közötti érezhető különbségre Simeone, aki ehhez még azt is hozzáfűzte, egy edző számára nagyon nem mindegy, hogy tizenegy játékosban gondolkodhat az összeállítást illetően, vagy éppen a húszfős keretben.

A rivális Real Madrid szakvezetője, Carlo Ancelotti mindezek ellenére nem tartja abszolút favoritnak csapatát, ráadásul a keddi és a pénteki találkozóra is különböző összeállítást tervez.

Simeone annyit elárult az összeállításról, hogy a kapuban Thibaut Courtois helyét egyelőre Miguel Ángel Moyá foglalja el, mert a hozzá hasonlóan friss nyári szerzemény, Jan Oblak csupán pár napja edz velük, egyelőre nincs játékban és a társakkal sem alakulhatott ki a kellő munkakapcsolata. A madridiak támadójátéka a Chelsea-hez szerződő Diego Costára épült, távozásával azonban nem módosított a szélsőjátékra és a befejező centerre építő alaptaktikáján az Atlético. Simeone bizakodva várja az új szerzeményeket, Roberto Jiménezt és Antoine Griezmannt, akiknek a támadások építésében lesz fontos szerepe.

„Természetesen szeretnénk elhódítani a Szuperkupát, mégiscsak bajnoki címvédőként léphetünk pályára, de a realitás számunkra most sokkal inkább az, hogy a Valenciát, a Bilbaót és a Sevillát kell tekintenünk legfőbb ellenfeleinknek.”

A spanyol Szuperkupa-párharc első felvonása kedden 23 órakor kezdődik. A visszavágóra pénteken kerül sor az Atlético otthonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik