nemzetisport.hu 2014.08.18 19:34 Frissítve: 2014.11.15 02:42

Atlético: A Real egy Kroosszal jobb, mint volt - Simeone

Diego Simeone, a spanyol bajnoki címvédő Atlético Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője elmondta: amíg ők 95 millió euróért nyolc játékost vettek a nyáron, addig a Real Madrid – amellyel holnap már a spanyol Szuperkupa első felvonásán mérik össze magukat – ugyanennyiből kettőt! Az argentin szakember szerint a BL-címvédő jobb játékerőt képvisel, mint az előző idényben, a különbséget pedig Toni Kroos jelenti.

Fejfájás Simeonének: a városi rivális Real még egy kicsit erősödött (Fotó: Reuters)
„Amíg mi kilencvenötmillió euróból nyolc játékost igazoltunk, ők ugyanennyiből kettőt. Ez a mostani Real még erősebb is, mint az előző idénybeli, méghozzá Toni Kroos jelenti az igazi különbséget. Óriási potenciál rejlik benne a Real középpályáján, amelynek nagyobb egyensúlyt ad" – utalt az Atlético és a Real közötti érezhető különbségre Simeone, aki ehhez még azt is hozzáfűzte, egy edző számára nagyon nem mindegy, hogy tizenegy játékosban gondolkodhat az összeállítást illetően, vagy éppen a húszfős keretben.

A rivális Real Madrid szakvezetője, Carlo Ancelotti mindezek ellenére nem tartja abszolút favoritnak csapatát, ráadásul a keddi és a pénteki találkozóra is különböző összeállítást tervez.

Simeone annyit elárult az összeállításról, hogy a kapuban Thibaut Courtois helyét egyelőre Miguel Ángel Moyá foglalja el, mert a hozzá hasonlóan friss nyári szerzemény, Jan Oblak csupán pár napja edz velük, egyelőre nincs játékban és a társakkal sem alakulhatott ki a kellő munkakapcsolata. A madridiak támadójátéka a Chelsea-hez szerződő Diego Costára épült, távozásával azonban nem módosított a szélsőjátékra és a befejező centerre építő alaptaktikáján az Atlético. Simeone bizakodva várja az új szerzeményeket, Roberto Jiménezt és Antoine Griezmannt, akiknek a támadások építésében lesz fontos szerepe.

„Természetesen szeretnénk elhódítani a Szuperkupát, mégiscsak bajnoki címvédőként léphetünk pályára, de a realitás számunkra most sokkal inkább az, hogy a Valenciát, a Bilbaót és a Sevillát kell tekintenünk legfőbb ellenfeleinknek.”

A spanyol Szuperkupa-párharc első felvonása kedden 23 órakor kezdődik. A visszavágóra pénteken kerül sor az Atlético otthonában.

2020.05.25 10:50:16

Spanyol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (KÉPES SPORT)

A Képes Sport összegyűjtötte a katalánok újkori történetének legjobb tízeseit.

2020.05.20 22:13:11

Spanyol labdarúgás VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A futballmúlt rendíthetetlen és megváltoztathatatlan.

2020.05.01 16:20:42

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM, SZÖLLŐSI GYÖRGY

Terjedelmes írással tiszteleg Puskás Ferenc emléke előtt a spanyol konzervatív napilap, az ABC.

2020.04.16 10:34:39

Spanyol labdarúgás FARKAS MÁTÉ

A Real sztárjai is játszottak. Az F1-es közvetítés tapasztalatairól Wéber Gábort kérdeztük.

2020.04.16 10:56:50

Spanyol labdarúgás BABJÁK BENCE

A korábbi újpesti légiós beszélt a valenciai hétköznapokról és a sekélyes emberi kapcsolatokról.