Abidal nemes bosszút állt az orvtámadásért

Vágólapra másolva!
2011.01.06. 00:07
null
Ezúttal nem Messit, hanem Abidalt ünnepelték a Barcelona játékosai (Fotó: Reuters, archív)
Címkék
A Barcelona 1–1-es döntetlent játszott az Athletic Bilbao otthonában a labdarúgó spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így idegenben lőtt góllal kiharcolta a továbbjutást. A gól nélküli első mérkőzést követően sokáig most is érintetlen maradt a csapatok hálója, mígnem a 75. percben Éric Abidal megszerezte vezetést a katalánoknak. Fernando Llorente ugyan egyenlíteni tudott, ám a győztes találatot, amely a továbbjutást jelentette volna a baszkok számára, már nem tudta megszerezni az Athletic.

 

A Bilbao igazi hőstettet hajtott végre azzal, hogy az első mérkőzésen gól nélküli döntetlent ért el a Camp Nouban, a továbbjutás esélyesei azonban így is a katalánok maradtak. A Barcelona félelmetes támadógépezetét a visszavágón is sikerült féken tartaniuk a bilbaóiaknak, pedig Pep Guardiola a korántsem gyenge Pinto – Dani Alves, Piqué, Abidal, Adriano – Xavi, Busquets, S. Keita – Pedro, Messi, Villa kezdőtizenegyet küldte pályára.

Az első félidő nem hozott gólt, és a szünet után is sokáig meddőnek bizonyult a vendégek fölénye.

Persze a gránátvörös-kékeknek hátul sem ártott figyelniük, hiszen egy kihagyás könnyen a kiesésükhöz vezethetett volna. Résen is voltak, ám egy esetben Éric Abidalnak esélye sem volt, hogy kivédjen egy (alattomos) támadást, egy néző ugyanis a kapu mögül fejen dobta őt egy tárggyal. A francia védő hosszú ideig feküdt a gyepen, de aztán folytatni tudta a játékot. És milyen jól jött ez a csapatának! Amíg ugyanis a barcelonai támadók ezen az estén is gólképtelennek bizonyultak – pedig közben Andrés Iniesta is beállt –, ő hidegvérrel kihasználta a 75. percben előtte adódó lehetőséget, a Messitől kapott labdát bal belsővel a hosszú alsó sarokba lőtte.

Rettentő nehéz helyzetbe került ezzel a Bilbao, hiszen negyedóra alatt kellett volna kétszer bevennie a Barca kapuját, márpedig ez kilencven perc alatt is csak egy csapatnak, a Hérculesnek sikerült ebben az idényben.

A lehetetlennek tűnő küldetést csak félig sikerült teljesíteni, Fernando Llorente ugyanis kiegyenlített, ám több gól már nem esett, így a Barca találkozik a negyeddöntőben a Betis–Getafe párharc győztesével. Ott már talán Ibrahim Afellay is labdába ér majd, a hosszabbításban pályára küldött – ezzel új csapatában debütáló – holland középpályásnak ugyanis most ez nem adatott meg.

ATHLETIC BILBAO–BARCELONA 1–1

 

0–1 (Abidal)

 

 

1–1 (Llorente)

 

 

 

 

 SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Athletic Bilbao–Barcelona 1–1 (F. Llorente 85., ill. Abidal 75.)
Tj.: a Barcelona, 1–1-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Málaga–Sevilla 0–3 (Romaric 51., Perotti 65., Luis Fabiano 89.)
Tj.: a Sevilla, 8–3-mal
Deportivo La Coruna–Córdoba 3–1 (Adrian 90., 102., 120., ill. Arteaga 87.) – h. u.
Tj.: a Deportivo,  4–2-vel
 
A többi mérkőzést csütörtökön játsszák

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik