Valencia: az orvosok szerint könnyen lehet, hogy nem térhet vissza a futballpályára a Real ellen horrorsérülést elszenvedő játékos

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.05. 09:41
Egyelőre nem tudni, láthatjuk-e még a pályán Mouctar Diakhabyt (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a Real Madrid ellen 2–2-s döntetlenre végződő mérkőzésen horrorsérülést szenvedett a spanyol élvonalbeli (La Liga) Valencia guineai védője, Mouctar Diakhaby.

A spanyol sajtó nyomán már korábban megírtuk, hogy a 27 éves futballistára körülbelül egy év kihagyás vár. A Marca keddi anyagában összegyűjtötte a sajtónak nyilatkozó szakorvosok véleményeit az esetről, s ezek egy, a korábbinál nyomasztóbb forgatókönyvet is felvázoltak.

„Ez egy ritka sérülés, egyben a legsúlyosabb, amelyet egy futballista elszenvedhet a térdében – mondta a SER Valenciának dr. Enrique Gastaldi, a valenciai traumatológián dolgozó sebész. – Amikor a térd kificamodik, a csont kifordul a helyéről. Mindez a szalagok szakadásával jár, beleértve az elülső, hátulsó, oldalsó és külső keresztszalagokat is. Amikor a csont kijön a helyéről, elszakítja ezeket a szalagokat, ez pedig további szövődményekkel járhat. (...) Egy ilyen típusú sérülésnél a kérdés mindig az, hogy a páciens képes lesz-e arra, hogy újra járjon. Az ilyen helyzetekben nem lehet felépülési határidőről beszélni.”

Hasonló véleményt fogalmazott meg Juan José López Martínez, a teniszező Carlos Alcaraz orvosa is. Az Estadio Deportivónak nyilatkozó szakember elmondása szerint sajnos „előfordulhat, hogy a játékos többé nem fog tudni futballozni”, mivel a térdficam a porcban is kárt okoz, amely – ellentétben a csont- és izomszövetekkel– nem regenerálódik.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik