La Liga: „A kulturális különbségek miatt mondta, amit mondott” – Xavi Gündoganról

Vágólapra másolva!
2023.11.03. 15:13
null
Xavi szerint minden rendben az öltözőben (Fotó: Getty Images)
A Barcelonához nyáron csatlakozó Ilkay Gündogan a Real Madrid ellen 2–1-re elvesztett  el Clásico után volt dühös társaira, amiért nem voltak elég csalódottak. Xavi most a soron következő bajnoki előtti sajtótájékoztatón reagált.


Őszinte leszek, azt szerettem volna, hogy jobban fájjon nekünk a vereség. Jártam az öltözőben, és természetesen mindenki csalódott volt, de különösen egy ilyen fontos mérkőzés után azt vártam, hogy nagyobb lesz a frusztráció és a düh. Ez egy probléma. Több érzelemnek kell látszódnia, főleg egy vereség után” – mondta a meccset követően Gündogan.

A vélemény megosztotta az embereket: volt, aki szerint nem kellett volna kritizálnia nyilvánosan csapattársait, s volt aki szerint karakán kiállás volt, amely remek kapitányi, sőt, edzői erényekre vall. Bárhogy is, Xavi reagált:

„Azt a haragot fejezte ki nyilatkozatában, amit mindannyian éreztünk. Mindannyian dühösek voltunk. Az, hogy így érzett, ezt mondta, csak a kulturális különbségek miatt van. Ő más kultúrából jön, nem a katalánból. Ha a Bayern vereséget szenved, másnap Thomas Müller is kiakad a sajtóban” – mondta a Barcelona vezetőedzője.

„Egészséges, jó hangulatú az öltözőnk. A hozzáállás mindig is jó volt, boldog vagyok a srácok teljesítményét elnézve. Éhesek vagyunk” – tette hozzá.

Xavi azt is megerősítette, hogy Pedri már játszhat a hétvégén a Real Sociedad ellen.

EMLÉKEZTETŐÜL

SPANYOL LA LIGA
11. FORDULÓ
BARCELONA–REAL MADRID 1–2 (1–0)
Barcelona,Olimpiai Stadion,55 112néző.Vezette:Gil Manzano
Barcelona:Ter Stegen – R. Araújo, Christensen, I. Martínez, A. Balde – Gündogan, Fermín López (Romeu, 72.), Gavi – Cancelo (Yamal, 77.), Ferran Torres (Lewandowski, 61.), Félix (Raphinha, 77.).Vezetőedző:Xavi
Real Madrid:Kepa – Carvajal, Rüdiger, Alaba, F. Mendy (Camavinga, 52.) – Valverde, Tchouaméni, Kroos (Modric, 63.) – Bellingham – Rodrygo (Joselu, 63.), Vinícius Júnior (L. Vázquez, 90+5.).Vezetőedző:Carlo Ancelotti
Gólszerző:Gündogan (6.), ill. Bellingham (68., 90+2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik