La Liga: „Ha ez a meccs a liga terméke, akkor ez szégyen” – Xavi kiakadt a játékvezetésre a sajtótájékoztatón

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.14. 08:17
null
Xavit a hetvenedik percben küldte ki a játékvezető (Fotó: Getty Images)
A címvédő Barcelona 0–0-s döntetlennel kezdte a La Liga 2023–2024-es idényét, a katalánok a Getafe otthonából nem tudták elvinni a három pontot. Az igencsak sportszerűtlen mérkőzés tizenkét lapot hozott, köztük három pirosat – még Xavit, a vendégek vezetőedzőjét is kiállította César Soto Grado. A találkozó utáni sajtótájékoztatót a Mundo Deportivo szemlézte.

 

„Megmondtam neki, hogy túl sok szabálytalanságot enged nekik, nekünk pedig nem, ezért állított ki – kezdte a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját Xavi, a Barcelona vezetőedzője. – A minap volt egy megbeszélésünk a játékvezetőkkel, és az egyik első változtatás, amit alkalmazni akartak a szabályokban, az az volt, hogy próbálnak megértőbbek lenni az edzőkkel, mert a játék hevében idegesebbek vagyunk. A kiállításom nem számít, mindent megpróbáltunk egy nagyon kemény ellenféllel szemben. Egy pontot szereztünk, ami nem elég, ez szégyen.”

A rendes játékidő hosszabbításában Ronald Araújóval szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, César Soto Grado játékvezető pedig a VAR segítségét kérte az ítélethozatalhoz. A bíró végül maga is megnézte az esetet, azonban kifelé ítélt szabadrúgást, mivel szerinte Gavi kezét érintette a labda a szabálytalanság előtt.

„Gavi kezezését csak kitalálták. A korábbi megbeszélésen elmondták, hogy csak az egyértelmű kezezéseke fogják befújni, de ez nem volt az, mégis befújták” – vélekedett az esetről Xavi és hozzátette, szerinte kicsúszott a játékvezető kezei közül a mérkőzés.

A katalán tréner a sajtótájékoztatón a liga vezetőségének is odaszúrt: „Ha ez meccs a La Liga terméke, akkor ez szégyen. Megértem, ha az emberek nem nézik a játékunkat”.

Vasárnap a Barcelona hazai pályán – pontosabban a Camp Nou felújítása miatt az Olimpiai Stadionban – is debütál az új évadban, a gránátvörös-kékek a Cádizt fogadják.

SPANYOL LA LIGA
1. FORDULÓ
GETAFE–BARCELONA 0–0
Getafe,Coliseum Alfonso Pérez,13 410néző.Vezette: Soto Grado
GETAFE:Soria – Damián Suárez, Duarte, Sz. Mitrovics (Portu, a szünetben), Álvarez – Iglesias S., Djené, Makszimovics, Alena (C. Lozano, 65.) – Mata, Latasa (Borja M., 65.).Vezetőedző:Jimenez Bordalas
BARCELONA:Ter Stegen – Koundé, R. Araújo, A. Christensen (Abde, a szünetben), Baldé – O. Romeu (Yamal, 76.), Pedri (Ansu Fati, 79.), F. de Jong – Gündogan (Gavi, 79.) – Raphinha, Lewandowski.Vezetőedző:Xavi
Kiállítva:Mata (57.), ill.Raphinha (42.), Xavi (70.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik