Real Madrid: „Kényszerben van a klub, most kell igazolnia”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.15. 12:21
Ernesto Bronzetti, átigazolásokkal foglalkozó ügynök a Premium Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetősége kényszerhelyzetbe került, miután a FIFA kizárta a klubot a következő két átigazolási időszakból (2016 nyara és 2017 tele).

Mint ismert, a Real Madrid és az Atlético Madrid a FIFA közleménye szerint megszegte a 18 éven aluli játékosok klubváltására vonatkozó szabályokat.

„A két klub megszegte a nemzetközi átigazolásokra, valamint az utánpótláskorú játékosok regisztrációjára és szerepeltetésére vonatkozó szabályokat. Az átigazolási tilalom értelmében a két csapat a következő két átigazolási időszakban nem regisztrálhat új játékost a FIFA TMS-rendszerébe” – olvasható a FIFA hivatalos közleményében.

Mivel a királyi gárda a döntés értelmében a januári átigazolási időszakban még regisztrálhat új labdarúgókat a rendszerbe, Ernesto Bronzetti szerint gyorsan kell cselekednie.

„A Real Madrid kénytelen lesz most vásárolni, mivel az átigazolási tilalom keresztül húzza a csapat számításait, ami az idei nyarat, valamint a jövő év eleji terveket illeti” – véli Bronzetti.

„Már előre, a következő szezonokra is ki kell dolgozni a stratégiát. Persze, a Real fellebbez a FIFA döntése ellen, így nem végleges a szankció. Nem tudom, Álvaro Morata érdekli-e a klubot most, hogy Zidane a vezetőedző. Morata harmincegy-harminckét millió eurót hozhat a Juventusnak. A Real Madrid januárban nem érvényesítheti a támadó szerződésében szereplő visszavásárlási opciót, így teljesen új szerződést kellene vele kötnie – nem hinném, hogy ez megtörténik.”

„Ami Paul Pogbát illeti, őt fél Európa szeretné szerződtetni, nemcsak a Real. De csak két-három egyesület tudja őt megszerezni. Meglátjuk, mi lesz Florentino Pérez stratégiája a büntetés után. Zidane világos volt: kedveli Pogbát. Ezt ő maga mondta. Lássuk, mit mond Pérez, a Realnak ugyanis nagyon sok jó játékosa van, akit a középpályán bevethet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik