La Liga: „Kitervelték az egészet, nem véletlen a haláleset”

Vágólapra másolva!
2014.12.01. 19:20
Francisco Martínez, spanyol társadalombiztosítási titkár állítja, az Atlético Madrid–Deportivo spanyol bajnoki előtti szurkolói rendbontást tervezés előzte meg, a drukkerek többször is megkerülték a rendőrséget és a biztonsági szerveket.

Mint beszámoltunk róla, az Atlético–Deportivo bajnoki előtt hatalmas szurkolói verekedés robbant ki, melynek során egy Depor-drukker életét vesztette. Az eset érthetően nagy visszhangot kapott Spanyolországban, ahol azóta is értetlenül állnak a történtek előtt, míg a klubvezetők elhatárolódnak, és elítélik a történteket.Mint beszámoltunk róla, az Atlético–Deportivo bajnoki előtt hatalmas szurkolói verekedés robbant ki, melynek során egy Depor-drukker életét vesztette. Az eset érthetően nagy visszhangot kapott Spanyolországban, ahol azóta is értetlenül állnak a történtek előtt, míg a klubvezetők elhatárolódnak, és elítélik a történteket.

„Ez az egész nem véletlenül történt, kitervelték az egészet. A buszt, amellyel az ultrák érkeztek, más városban bérelték, ráadásul egy autó vezette fel őket, amely segített bemérni, merre helyezkednek el a rendőrök, így az összes lezárást ki tudták kerülni. Garantálom, hogy a rendbontókat, és azokat, akik segítettek nekik, bíróság elé állítjuk” – mondta Francisco Martínez.

A La Liga és a Spanyol Labdarúgó-szövetség vezetősége a héten még többször összeül, a cél egy olyan terv kidolgozása, amelynek segítségével rövid időn belül az összes ultracsoportot fel lehet számolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik