La Liga: „Irtani kell ezeket az embereket”; „Börtönben a helyük”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.01. 12:19
null
„Itt hunyt el Francisco J. Romero. Nem felejtünk, nem bocsátunk!” (Fotó: as.com)
A fővárosi klub vezérigazgatója, Miguel Ángel Gil Marín és középhátvédje, Diego Godín is véleményt formált az Atlético Madrid–Deportivo spanyol bajnoki előtt kirobbant szurkolói verekedésről, melynek során egy Depor-drukker életét vesztette. Az elöljáró szerint a rendbontóknak börtönben a helyük, míg az uruguayi válogatott futballista nemkívánatos személyeknek nyilvánította az érintetteket.

 

„Sem a futballtársadalmat, sem a klubokat nem képviselik ezek a szélsőséges emberek. A labdarúgásra százmilliók csodás sportágként tekintenek, a rendbontókat irtani kell a pályák környékéről. Ami ezen a héten történt a futballban, jelentőségét veszíti a történtek után. Az Atlético öltözőjében az erőszak minden formáját elítéljük. A meccs előtt tudtuk, hogy a stadionon kívül összetűzések alakultak ki, de azzal nem voltunk tisztában, pontosan mi zajlott le” – mondta Godín.

„Ennek a négyezer személynek a közössége mindig is f*****j marad. A bűnözők és a gyilkosok köztünk élnek, minden lehetőséget megragadnak, hogy előtérbe kerüljenek. Ocsmányságok járnak a fejükben. Az érintetteknek nem a Vicente Calderón Stadionban, hanem a börtönben a helyük” – utalt a Frente Atlético szurkolói csoportra Marín.

Az Atlético vezérigazgatója hozzátette, barátai élnek azokon a területeken, ahol a Frente Atlético tagjai, így mihamarabb ki kell deríteniük, ki áll a rendbontások hátterében.

Mint arról beszámoltunk, a 43 évesen elhunyt Francisco José Romero Taboada mellett tizenegyen sérültek meg az összecsapásokban, közülük egy rendőr. A Riazor Blues, a Frente Atlético, a Bukaneros és az Alkor Hooligan tagjai közül huszonnégy személyt már letartóztattak, de zajlanak a további azonosítások. A mintegy egy óráig tartó verekedésben kétszáz fő vett részt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik