La Liga: „Elég!” - eltüntetnék az ultrákat a stadionokból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.01. 15:39
Miguel Cardenal, a spanyol kormány sportért felelős államtitkára radikális lépésre készül, miután a hétvégi Atlético Madrid–Deportivo bajnokin a szurkolók összecsapása után egy ember elhunyt. A cél: eltüntetni az ultrákat a stadionokból.

Mint beszámoltunk róla, az Atlético Madrid–Deportivo spanyol bajnoki előtt hatalmas szurkolói verekedés robbant ki, melynek során egy Depor-drukker életét vesztette. Az eset érthetően nagy visszhangot kapott Spanyolországban, ahol azóta is értetlenül állnak a történtek előtt, míg a klubvezetők elhatárolódnak, és elítélik a történteket.

„Elég volt, itt az ideje, hogy az összes ultrát eltüntessük a spanyol stadionokból” – reagált az országos botrányra Miguel Cardenal, a spanyol kormány sportért felelős államtitkára.Mint beszámoltunk róla, az Atlético Madrid–Deportivo spanyol bajnoki előtt hatalmas szurkolói verekedés robbant ki, melynek során egy Depor-drukker életét vesztette. Az eset érthetően nagy visszhangot kapott Spanyolországban, ahol azóta is értetlenül állnak a történtek előtt, míg a klubvezetők elhatárolódnak, és elítélik a történteket.

„Elég volt, itt az ideje, hogy az összes ultrát eltüntessük a spanyol stadionokból” – reagált az országos botrányra Miguel Cardenal, a spanyol kormány sportért felelős államtitkára.

„Több lehetőséget is megvizsgálunk, egyelőre az tűnik a leghatékonyabbnak, ha az európai kupákhoz hasonlóan egyszerűen lezárjuk azokat a szektorokat, ahová a radikális drukkerek jegyet váltanak” – tette hozzá Cardenal.

A hétfői ülésen – amelyen több kormányszerv is tiszteletét tette – az államtitkár azt is elmondta, minden eszközt bevetnek, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló, valamint keddre összehívta a La Liga és a Spanyol Labdarúgó-szövetség vezetőit. Az újabb ülésen egy olyan terv kidolgozása a cél, amelynek segítségével rövid időn belül az összes ultracsoportot fel lehet számolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik