Fogadási csalás: Pintér Ádám és 41 gyanúsított a Levante-Zaragoza meccsen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.15. 20:23
A japánoknál szövetségi kapitányként dolgozó Javier Aguirre mellett további 41 gyanúsítottja van a Levante–Zaragoza spanyol bajnoki labdarúgó-mérkőzésnek, amelyet a négy évvel ezelőtti szezon utolsó fordulójában játszottak. Az érintett játékosok között ott találjuk a zaragozaiak akkori magyar légiósát, Pintér Ádámot, aki viszont nem lépett pályára az ominózus bajnokin.

Némi bürokratikus csúszást követően a valencia bíróságra ma megérkezett azoknak a neve, akiket az ügyben a jövőben gyanúsítottnak tekintenek. A felsoroltak között szerepel a Real Zaragoza mint jogi személy, továbbá klubvezetők, edzők és játékosok, utóbbiak között több ismert névvel. Mint például az Atlético csapatkapitánya, Gabi.

Az ügyben tett tanúvallomások alapján megállapítást nyert, hogy a két klub által 2011. május közepén kötött megállapodás kivitelezésében több játékos segédkezett. Az ő dolguk az volt, hogy a klub által a számlájukra kiutalt pénzt – összesen 965 ezer eurót – eljuttassák a Levante futballistáinak. Pintér neve a konkrétan segédkező játékosok felsorolásában már nem szerepel.

Az ügy nagy visszhangot vált ki Spanyolországban, köszönhetően a büntetési tételeknek, amely hat hónaptól négy évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja a vétkeseket, akikre súlyos, 5.5 millió eurós pénzbüntetés is kiróható adott esetben.

A 2010–2011-es idény utolsó fordulójában a Zaragoza a Levante vendégeként nyert 2–1-re, így 45 ponttal zárta a bajnokságot, miközben a La Corunában 2–0-s vereséget szenvedő Depor 43 ponttal kiesett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik