Real Madrid: Ha Cristiano játszik, 1-0-ról indulunk - Ancelotti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.14. 12:48
null
Ancelotti szerint szinte garantált a gólelőny, ha C. Ronaldo pályára lép (Fotó: Reuters)
Terjedelmes interjút adott a Cadena COPE nevű rádióállomásnak Carlo Ancelotti, a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid vezetőedzője, aki Cristiano Ronaldóról, Ángel Di Maríáról, Florentino Pérezről, de még Lionel Messiről is szót ejtett.

 

„Nehézkesen kezdődött a szezon, nem volt elég időnk, hogy alaposan felkészüljünk az idényre, de most már jó állapotban vannak a játékosok. A keret ugyanolyan, mint a legutóbbi évadban, mert bár több futballista távozott, a helyükre hasonlóan jó képességű labdarúgók érkeztek, így minőségben nem változott a csapatunk” – kezdte Ancelotti, majd kitért a Manchester Unitedbe szerződő Ángel Di Maríára, valamint a Bayern Münchenbe távozó Xabi Alonsóra.

„Az ő sorsával kapcsolatban egyetértettem a vezetőséggel, vannak szituációk, amikor nem lehet nemet mondani a fölötted állóknak. Egy játékos miatt nem változtathatjuk meg a klub üzletpolitikáját. Di María rengeteg pénzt kért, ezért inkább elengedtük. Xabi esete más volt, a saját kérése volt, hogy távozhasson, a klub pedig tiszteli annyira, hogy eleget tett a kívánságának. Nem volt már eléggé motivált, ráadásul Kroos és James mellett a kilátásai sem voltak jók – árulta el az olasz szakvezető, aki Diego Lópezre is kitért. – Azért ment el, mert kisebb konkurenciára vágyott. Saját akaratából távozott, senki nem kérte, hogy igazoljon el.”

AZ EL CLÁSICO FONTOSABB, RAMOS PIHENHET A HÉTVÉGÉN

A Real Madrid spanyol válogatott védője, Sergio Ramos szinte biztos, hogy kihagyja csapata hétvégi, Levante elleni bajnokiját.

Ramos jobb vádlijában szenvedett enyhe izomszakadást a múlt héten a válogatott Szlovákia és Luxemburg elleni selejtezője előtt.

A 28 éves védő visszatért Madridba, hogy a klub fizioterapeutájának kezelése alá kerüljön, de alighanem inkább kihagyja a Levante elleni meccset pihentetés céljából, már csak azért is, mert október 22-én a Liverpool ellen BL-meccset vív a királyi gárda, október 25-én pedig jön az el Clásico a Barcelona ellen.

Az orvosok nem akarják megkockáztatni, hogy nem százszázalékos állapotban lépjen pályára, és ezért még akár az Anfielden megrendezett összecsapásról is lemaradhat, hogy bevethető legyen a katalánok ellen. A játékos mindenesetre optimista:

„Dupla edzés ma a nagyszerű Pedro Chuecával. Fantasztikusan érzem magam, a visszatérés egyre közelebb, csak nyomni kell tovább” – osztotta meg követőivel Sergio Ramos.

Ancelotti hozzátette, nincs kapuskérdés a Real Madridnál, a bizalma töretlen Iker Casillas iránt, aki megérdemli, hogy a királyiak kapuját védje. A szakember nem kerülhette el a Cristiano Ronaldóra irányuló kérdéseket sem.

„Nehéz megmondani, hogy Cristiano minden idők legjobbja-e, mert az évek alatt sokat változott a futball. Napjainkban ő a világ első számú játékosa, de Pelével és Maradonával nem lehet összehasonlítani. Nem könnyű őt kihagyni a csapatból. A statisztikák szerint szinte mindig gólt szerez, így olyan érzésünk van, hogy amikor játszik, akkor egy-nullás előnyből indulunk” – mondta a Real Madrid vezetőedzője.

Ancelotti elmondta, szerencsés embernek érzi magát, hogy edzői pályafutása eddigi szakaszában intelligens klubelnökökkel dolgozhatott együtt, de ha a mindenkori elöljáró megkérné bizonyos játékosok szerepeltetésére, akkor felállna az adott együttes kispadjáról.

„Már másfél éve a Real Madridnál dolgozom, és nagyon kényelmes helyzetben érzem magam. Mindenkivel jól kijövök, szeretném meghosszabbítani a szerződésemet, ám ennek teljesülése a vezetőségtől is függ. Remélem, még sokáig itt lehetek, ennél jobb csapatot nehezen találhatnék” – mondta Ancelotti.

De vajon lenne-e az olasz válogatott szövetségi kapitánya? „Miért ne?” – felelte a spanyol rádióállomás által feltett kérdésre a háromszoros BL-győztes szakember.

Az olasz szakvezető a spanyol bajnoki gólcsúcsra törő Lionel Messire is kitért. A Barcelona argentin támadója 249 gólnál jár a Primera Divisiónban, míg az élen álló Telmo Zarra 251 találatot jegyez, tehát benne van a pakliban, hogy Messi a Santiago Bernabéu Stadionban rendezendő el Clásicón – amelyre október 25-én kerül sor – dönti meg a korábbi spanyol klasszis rekordját.

A Spanyol Labdarúgóliga néhány elöljárója szerint a négyszeres aranylabdás megérdemelné, ha a stadionba kilátogató szurkolók méltó módon megünnepelnék, és kilátásba helyezték, hogy a tiszteletére rövid időre megszakítanák a mérkőzést.

„Teljesen normális lenne, ha megtapsolnánk, de kicsit furcsa lenne, ha megállítanák a játékot – vélekedett Ancelotti, aki el tudná képzelni csapatában az ősi rivális klasszisát. – Ha Florentino Pérez megkérdezné, hogy szeretném-e a sorainkban tudni, természetesen igennel felelnék.”

A rutinos tréner hozzátette, egyértelmű, hogy a Barcelona elleni rangadón mely játékosok kapnak szerepet a támadósorban: Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema és James Rodríguez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik