Real: leleplezik a szobrot, kezdődnek a Puskás-hetek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.23. 16:23
Megérkezett Madridba a Puskás Akadémia delegációja. Csütörtökön Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke leplezi le Puskás Ferenc szobrát a Real Madrid edzőközpontjában, pénteken Emilio Butragueno, a madridi klub nemzetközi igazgatója és korábbi klasszis játékosa megnyitja a Puskás-kiállítást a Bernabéu Stadionban – adta hírül a pfla.hu.

Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke csütörtök 12.30-tól személyesen leplezi le Puskás Ferenc szobrát a Real Madrid edzőközpontjának (Ciudad de Deportivo Real Madrid) főbejáratánál. Pérez elnök ünnepi beszédet is tart a szoboravatás alkalmából, magyar részről pedig dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár (aki a kezdetektől a Real Madrid Alapítvány szociális sportiskolája, a RealTanoda fő támogatója) mond beszédet.

A Puskás-hetek programja pénteken, október 25-én a Puskás-kiállítás megnyitójával folytatódik, 11 órától. A kiállítást – amely az évente több mint egymillió látogatót fogadó Bernabéu-stadionkörút egyik állomása lesz – Emilio Butragueno, a Real Madrid nemzetközi igazgatója nyitja meg, és november 25-ig, a londoni 6:3-as magyar diadal 60. évfordulójáig lesz látható. A megnyitón ünnepi beszédet mond Schmitt Pál volt köztársasági elnök, korábbi madridi nagykövet, aki Puskás Ferenc temetésén a kegyeleti bizottság elnöke volt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vezetőjeként.

A kiállítás tárgyai, a Puskás-relikviák a múlt héten érkeztek Madridba Felcsútról, és a szakemberek – így Guadelupe Galindo, a Real Madrid archívumának vezetője, a Puskás Akadémia részéről pedig Mravik Gusztáv archívumvezető és Szöllősi György, a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója, egyben a Puskás-hetek projektvezetője – most is dolgoznak a kiállításukon. A több mint 150 Felcsútról érkező relikviát a Real Madrid néhány különleges ereklyével egészíti ki, így látható lesz Puskás első madridi szerződése és Öcsi bácsi egy királykék Real-meze is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik