Barcelona: Messiék 5 millió eurót fizettek be az államnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.04. 23:01
null
Az argentin fizetett, és halasztást kért (Fotó: Action Images, archív)
A Barcelona labdarúgócsapatának argentin aranylabdása, Lionel Messi és apja, Jorge 5 millió eurót fizetett be a hatóságoknak azt követően, hogy júniusban adócsalással vádolták meg őket – adta hírül a Reuters hírügynökség. A páros korrekciós befizetésként pontosan 5 016 524 eurót helyezett letétbe a Barcelona melletti gavai bíróságon.



Messinek a beszámolók szerint továbbra is meg kell jelennie a szeptember 17-re kiírt meghallgatáson a bíróság előtt, ugyanakkor a futballista ügyvédje halasztást kért, mert ügyfelének egy nappal később Bajnokok Ligája-fellépése van az Ajax ellen.

A korábbi hírek szerint Messiék a kereskedelmi jogokból származó bevételek utáni adózást mulasztották el, állítólag több mint négymillió eurót nem fizettek be a spanyol államnak. A barcelonai ügyészség szóvivője akkor úgy tájékoztatott, Messi és apja 2006-os, 2007-es, 2008-as és 2009-es adópapírjaival vannak gondok. Raquel Amado ügyész júniusban Messi lakhelyén, Gavában nyújtotta be a keresetet. Az ügyészség azt állítja, hogy Messiék adóparadicsomokban – Belize és Uruguay – létrehozott fiktív, offshore cégek segítségével követtek el adócsalást a spanyol állam kárára.

Az aranylabdás tagadta az adócsalás vádját, azt állította, ügyvédek és pénzügyi szakemberek intézték az ügyeiket, akikben megbíztak. „Az az igazság, hogy én nem foglalkoztam ezzel különösebben, és ezért alkalmazzuk mi ezeket az embereket” – mondta korábban Messi.

Az 26 éves támadó 2000 óta él Barcelonában és 2005-ben megkapta a spanyol állampolgárságot. A Forbes magazin szerint évente mintegy 14 millió eurót keres a katalán klubnál, és további 15 millió euró bevétele származik reklámbevételekből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik