Primera División: 3-3 barcelonai és madridi díjazott

Vágólapra másolva!
2012.11.13. 16:07
A spanyol Professzionális Labdarúgóliga (LFP) madridi gáláján átadta a 2011–2012-es szezon legjobbjainak járó elismeréseket. Lionel Messit zsinórban negyedszer választották az idény legjobb játékosának. Az év edzője Pep Guardiola, az év kapusa Iker Casillas lett.

A díjakat a spanyol bajnokság vezetőedzőinek, valamint játékosainak szavazatai alapján ítélik oda. A Madridban tartott gálán taroltak a Barcelona, illetve a Real Madrid játékosai, ám a Málaga sem maradt kitüntető cím nélkül.

A szezon legjobb játékosának Lionel Messit, a Barcelona háromszoros aranylabdását választották. Az argentin támadó sorozatban negyedszer érdemelte ki a díjat.

A legjobb kapusnak járó elismerést Iker Casillas érdemelte ki, aki a barcás Víctor Valdést, valamint a zaragozai Robertót előzte meg a voksoláson.

A legjobb védőnek Sergio Ramost látták, aki ebben a kategóriában barcelonai hegemóniát tört meg, hiszen a legutóbbi három évben a katalán sztárklub játékosai – sorrendben Daniel Alves, Gerard Piqué és Éric Abidal – végeztek az élen. A spanyol válogatott hátvéd az azóta már a Bayern Münchenbe szerződő Javi Martínezt és a barcelonai Javier Mascheranót előzte meg.

A legjobb védekező középpályásnak Xabi Alonsót, míg a legjobb támadó középpályásnak Andrés Iniestát választották az érintettek. Előbbi kategóriában Benat és Sergio Busquets, míg utóbbiban Santi Cazorla és Mesut Özil fért még fel a képzeletbeli dobogóra.

A legjobb támadónak járó díjat ezúttal is Lionel Messi kapta. Az argentin ebben az öszevetésben zsinórban harmadszor bizonyult a legjobbnak. A második helyen Cristiano Ronaldo, a harmadikon Karim Benzema zárt.

A legjobb edzőnek a Barcelonát bajnoki ezüstéremig vezető, ám nyáron távozó Pep Guardiolát, az év felfedezettjének a Málaga tehetségét, Iscót ítélték, míg a fair play díjat Carles Puyol, a Barcelona csapatkapitánya kapta.

A SPANYOL BAJNOKSÁG 2011–2012-ES SZEZONJÁNAK LEGJOBBJAI
A legjobb kapus: Iker Casillas
A legjobb védő: Sergio Ramos
A legjobb védekező középpályás: Xabi Alonso
A legjobb támadó középpályás: Andrés Iniesta
A legjobb támadó: Lionel Messi
A szezon legjobbja: Lionel Messi
Az év edzője: Pep Guardiola
Az év felfedezettje: Isco
Az év fair play díjasa: Carles Puyol

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik