A Real Madridból erősít a portugál Benfica: Javier Saviola érkezik

Vágólapra másolva!
2009.06.26. 20:58
Javier Saviola a Benfica csapatában folytatja pályafutását. A Real Madrid argentin támadója 5 millió euróért vált csapatot, és három évre kötelezi el magát a portugál klubhoz.
Saviola egy országgal arrébb költözik
Fotó: Action Images (archív)
Saviola egy országgal arrébb költözik
Saviola egy országgal arrébb költözik
Fotó: Action Images (archív)
Saviola egy országgal arrébb költözik
A Benfica közleményben tudatta, hogy mindenben megegyezett a Real Madriddal és Javier Saviolával, így az argentin támadó a portugáloknál folytatja pályafutását.

A Rivel Plate egykori játékosáért – aki három évre kötelezi el magát a portugálokhoz – ötmillió eurót fizet a Benfica.

Azért kell még jövőidőben fogalmazni, mert Saviola a következő napokban utazik csak Lisszabonba, hogy átessen az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, s csak ezután írja alá szerződését, amelynek értelmében a Benfica további egyéves opciós joggal is fog rendelkezni a csatár játékjogát illetően.

A 27 éves futballista ismét egy csapatban szerepelhet Pablo Aimarral, akivel még a River Plate-ben alkottak szenzációs párost. Az európai karrier azonban egyikük számára sem úgy alakult, ahogy azt előzetesen eltervezhették.

Saviola 2001-ben került az FC Barcelonához az argentin csapattól, de nem váltotta be a leigazolásához fűzött reményeket. A katalán klub először a Monaconak, majd a Sevillának adta kölcsön, 2007-ben pedig elengedte az ősi rivális Real Madridhoz. A Bernabéuban kevés játéklehetőséget kapott, a mostani átigazolási szezonban így a váltás mellett döntött.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik