Villa és Ribéry távolodóban – a Valencia és a Bayern megmakacsolta magát

Vágólapra másolva!
2009.06.16. 13:08
Kaká és Cristiano Ronaldo megszerzése után (bár a portugál érkezése még nem biztos) David Villa és Franck Ribéry lett a Real Madrid első számú célpontja, ám a jelenlegi állás szerint egyikük sem lesz a „blancók” futballistája. Jorge Valdano, a madridiak sportigazgatója szerint van más alternatívájuk is arra az esetre, ha a Valencia és a Bayern München játékosáról le kell mondaniuk.
Úgy tűnik, Villa és Ribéry érkezésére nem ihat Pellegrini (balra) és Valdano
Fotó: Action Images
Úgy tűnik, Villa és Ribéry érkezésére nem ihat Pellegrini (balra) és Valdano
Úgy tűnik, Villa és Ribéry érkezésére nem ihat Pellegrini (balra) és Valdano
Fotó: Action Images
Úgy tűnik, Villa és Ribéry érkezésére nem ihat Pellegrini (balra) és Valdano

Villa ügyében nagyon előrehaladott állapotban voltak a tárgyalások, ám a Valencia az utolsó pillanatban megemelte klasszis csatára árát, így már 50 milliót kellene rá áldozni. A helyzetet bonyolítja, hogy időközben beszállt a licitbe a Barcelona és a Manchester United is.

A katalánok 40 millió eurót fizetnének, plusz Bojan Krkicet és Martín Cácerest is odaadnák – ez összesen 50 millió eurót érő ajánlat –, az angol klub pedig 52 milliót áldozna Villára. Mindkét ajánlat jóval erősebbnek tűnik a Real Madridéhoz képest, amely 25 millió eurót és Álvaro Negredót foglalja magába.

„Ha a Barcelona 50 milliót ajánl, beleértve Krkicet és Cácerest, akkor a Valencia helyében én ezt elfogadnám, mivel mi nem tudunk ennyit fizetni. Egy ideig minden jól alakult, de most zátonyra futottak a tárgyalások” – mondta az Onda Cero rádióállomásnak Jorge Valdano.

A madridiak sportigazgatója Ribéryvel kapcsolatban is hasonló fejleményekről számolt be: „Nehéz eset, mivel a Bayern csillagászati összeget kér érte, ami azt jelzi, hogy nem kívánnak megválni tőle.”

Xabi Alonsóval ugyanez a helyzet: a Liverpool hivatalos közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy a spanyol középpályás nem eladó. Valdano szerint viszont van több alternatívájuk is, ha a fent említett játékosokról végleg le kell mondaniuk.

Karim Benzema is közéjük tartozik, ám konkrétummal még nem lehet szolgálni az ő esetében; Valdano szerint hosszú még a nyár, bőven van idejük cselekedni.

Az argentin Ezequiel Garay – aki az előző szezont kölcsönben a Racing Santandernél töltötte – Madridban kezdi a felkészülést, és Manuel Pellegrini dönt majd arról, hogy maradhat-e vagy újra kölcsön-, esetleg eladják a védőt.

A további erősítések attól is függnek, hogy kiket és mennyiért tudnak eladni a „blancók”. A legkapósabbnak két holland, Arjen Robben és Wesley Sneijder bizonyul, ám az értük érkezett eddigi ajánlatok nem nyerték el a madridi vezetők tetszését.

150 MILLIÓ EURÓS HITELT KAP A REAL

Mintegy 150 millió eurós hitelt kapott a Real Madrid, így a vezetőségnek már aligha kell aggódnia a klubhoz csatlakozó Cristiano Ronaldo és Kaká vételárának kifizetése miatt. Az összeget folyósító Santander bank és a Caja Madrid takarékpénztár a televíziós közvetítési jogokat tekinti anyagi fedezetnek, amelyekből a „királyi gárda” a következő hét évben várhatóan 1.1 milliárd euróval részesül. Cristiano Ronaldóért a spanyolok 94 milliót kínálnak a Manchester Unitednek, míg az AC Milantól érkező Kaká 65 milliójába került a fővárosi egyletnek. Elena Salgado gazdasági miniszter meglepve értesült a Realnak adott összegről, ugyanis a pénzügyi világválság miatt a bankok rendszerint csínján bánnak a hitelekkel. „Ha a pénzintézetek rugalmasan fogadják ezeket az igényeket, akkor a kis- és középvállalatoknak, valamint a magánembereknek is kellene kölcsönözniük” – hangoztatta a tárcavezető. (MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik