Szalai Ádám duplájával állt fel a padlóról a Real Madrid Castilla

Vágólapra másolva!
2009.03.08. 15:51
A Real Madrid Castilla öt mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát megtörve győzött 3–2-re a Fuerteventura otthonában a spanyol harmadosztályú bajnokság kettes csoportjának 28. fordulójában. A „királyi gárda” fiókcsapata az 57. percben még 2–0-s hátrányban volt, ám Javier Acuna szépítő gólja után Szalai egyenlített, majd győztes találatot szerzett.
Szalai újra jóban van a labdával: két gólt lőtt
Fotó: Imago (archív)
Szalai újra jóban van a labdával: két gólt lőtt
Szalai újra jóban van a labdával: két gólt lőtt
Fotó: Imago (archív)
Szalai újra jóban van a labdával: két gólt lőtt

SZALAI MÁR A KÖVETKEZŐ BAJNOKIRA KÉSZÜL

A duplázó Szalai Ádám a találkozó után elmondta, a csapat örül, de a következő bajnokira kell készülnie.
„Nagyon nehéz mérkőzés volt, de végül győztünk. A siker nagyon fontos a csapatnak. Boldogok vagyunk, de nem szabad megfeledkezni magunkról, hanem a következő mérkőzésre kell készülnünk” – mondta a tőle megszokott szerénységgel Szalai Ádám a Fuerteventura elleni győzelem után.
A Real Madrid Castilla hosszú idő után megtörte rendkívül gyenge sorozatát, és öt nyeretlen találkozó után győzni tudott. Az utóbbi öt bajnokiján mindössze egy pontot szerző együttesnek azonban nem ment könnyen a három pont begyűjtése a Fuerteventura otthonában.

A három kiváló támadója: Szalai Ádám, Alberto Bueno és Miguel Palanca nélkül felálló Castilla számára nem alakult jól az első félidő, és egygólos hátrányban mehetett a szünetre.

Ráadásul a második félidő ötödik percében – kétes körülmények között, egy ütközés után – tizenegyeshez jutottak a hazaiak, és az értékesített büntető után már 2–0-ra vezetett a Fuerteventura.

Ekkor azonban behozta három csatárát Julen Lopetegui, a Castilla edzője, ami új lendületet adott a madridiaknak. Előbb Javier Acuna szépített az 57. percben, majd hét perccel később Szalai bombázott a hazaiak kapujába.

A 84. percben aztán ismét a Castilla magyar légiósa volt eredményes, ezzel megfordítva a találkozó állását. A 90. percben még volt esélye egyenlíteni a Fuerteventurának, miután ismét büntetőt ítélt javára a játékvezető, ám Adán ezúttal védte a tizenegyest, így begyűjtötte a három pontot a „királyi gárda” fiókcsapata.

Szalai Ádám két góljával már 15 találatnál jár ebben az idényben, és ezzel vezeti a Castilla házi göllövőlistáját.

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA


SEGUNDA B, II-ES CSOPORT

28. FORDULÓ
Fuerteventura–RM Castilla 2–3 (Pedrito 24., Suso 50., ill. Acuna 57., Szalai 64., 84.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik