Fiatal barcelonai játékosok kaptak meghívót Anglia ellen

Vágólapra másolva!
2009.02.06. 15:35
Az angolok elleni felkészülési mérkőzésre készülő spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque kihirdette 22 fős keretét, amelybe ezúttal sem került be Raúl. Meghívást kapott ugyanakkor a Barcelona két fiatal játékosa, Gerard Piqué és Sergio Busquets.
Piqué (balra) és Busquets (jobbra) a felnőtteknél is bemutatkozhat a válogatottban
Fotó: Imago (archív)
Piqué (balra) és Busquets (jobbra) a felnőtteknél is bemutatkozhat a válogatottban
Piqué (balra) és Busquets (jobbra) a felnőtteknél is bemutatkozhat a válogatottban
Fotó: Imago (archív)
Piqué (balra) és Busquets (jobbra) a felnőtteknél is bemutatkozhat a válogatottban

Öt Barcelona-játékos található a keretben, a tapasztaltabb Xavi, Carles Puyol, Andrés Iniesta trió mellett két fiatal titán is képviselheti a gránátvörös-kékeket, Piqué és Busquets személyében. A jelenleg 22 éves Piqué még 2004-ben került a Manchester Unitedbe, ahol négy évet húzott le, így hozzászokhatott az angol futballhoz – még ha nem is kapott sok játéklehetőséget az első csapatban.

A 20 éves Busquets ezzel szemben 2008 szeptemberében játszotta első felnőttbajnokiját, de megbízható teljesítményének köszönhetően már nemcsak klubedzője, Pep Guardiola, hanem a szövetségi kapitány is számol vele.

„Lépésről lépésre kell haladnunk a csapatépítésben, a jövőre is gondolva” – magyarázta a két fiatal behívását Del Bosque, aki a jelek szerint az elődje, Luis Aragonés által megkezdett úton megy tovább, és továbbra sem számol Raúllal, aki legutóbb 2006. szeptember 6-án játszott a nemzeti együttesben.

A Real Madrid veteránjának távollétében is épp elég nagy a tülekedés csatárposzton az Európa-bajnoknál. Del Bosque ismét bízik a bilbaói Fernando Llorentében, aki a novemberi, Chile elleni felkészülési találkozón mutatkozott be a selecciónban. A baszk futballista mellett az Eb-hősök, David Villa, Fernando Torres és Daniel Güiza kaphatnak helyet a ebben a szekcióban.

„Jó dolognak tartom, hogy igazi versenyhelyzet van a csatárok között a csapatba kerülésért” – jelezte Del Bosque, mennyire nem bánja, hogy több remek képességű támadó is a rendelkezésére áll.

A Chile elleni meccset kihagyó Iniestához hasonlóan David Silva is újra meghívást kapott, miután felépült sérüléséből. A Barcelona mellett egyébként a Liverpool adja a legtöbb játékost a spanyol csapatba, szám szerint ötöt.

Az angolok elleni mérkőzésre február 11-én (szerdán), Sevillában kerül sor.

A SPANYOL KERET

Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool)
Hátvédek: Raúl Albiol (Valencia), Álvaro Arbeloa (Liverpool), Joan Capdevila (Villarreal), Juanito (Betis), Carlos Marchena (Valencia), Carles Puyol (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona)
Középpályások: David Silva (Valencia), Xabi Alonso (Liverpool), Santi Cazorla (Villarreal), Sergio Busquets (Barcelona), Xavi (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona), Albert Riera (Liverpool), Marcos Senna (Villarreal)
Csatárok: David Villa (Valencia), Daniel Güiza (Fenerbahce), Fernando Torres (Liverpool), Fernando Llorente (Athletic Bilbao)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik