Robbentől jobban függ a Real Madrid, mint Messitől a Barcelona

Vágólapra másolva!
2009.02.05. 18:51
A Barcelona legutóbbi bajnokija után ismét felerősödtek a hangok, hogy a katalán csapat játéka és eredményessége szinte kizárólag Lionel Messitől függ. Kétségtelen, hogy ebben sok igazság van, ugyanakkor az AS kimutatása szerint a Real Madrid még inkább egy játékostól, nevezetesen Arjen Robbentől függ.
Robben vagy Messi a fontosabb csapata számára?
Fotók: Action Images
Robben vagy Messi a fontosabb csapata számára?
Robben vagy Messi a fontosabb csapata számára?
Fotók: Action Images
Robben vagy Messi a fontosabb csapata számára?

Lionel Messi beállt, majd két góljával megfordította a Racing Santander elleni mérkőzést. Nem először – és vélhetően nem is utoljára – húzta ki a csávából csapatát az argentin klasszis, így nem nagyon lehet azon állítással vitatkozni, hogy Messi nagymértékben befolyásolja a Barca eredményességét.

Szavazás

Ön szerint melyik játékostól függ jobban a csapata?

Írja be az itt látható számot!
Az AS azonban a statisztikákat alapul véve arra jutott, hogy a bajnoki tabellát vezető gárda nagy riválisa, a Real Madrid még inkább „egyemberes”. A spanyol napilap kimutatta ugyanis, hogy míg Arjen Robben a fővárosiak góljainak 60 százalékában működött közre 2009-ben (a Real Madrid tíz góljából négyet ő lőtt, egynél ő adta a gólpasszt, míg egy másiknál tőle indult a támadás), addig Messi „csak” a Barca-gólok 47 százalékához járult hozzá tevékenyen (17 gólból hatot lőtt ő, és adott két gólpasszt).

Nyilván ebből az egy adatból nem lehet egyértelmű választ adni a kérdésre, ám elgondolkodtató a dolog. Ön szerint melyik játékos fontosabb csapata számára?

A Real Madridnál egyébként egy dologban biztos Robben az első: a gyorsaságban. A királyi klub felmérése alapján a 25 éves holland szélső 10.9 másodperc alatt futja a 100 métert (labda nélkül), megelőzve ezzel a második helyen „befutó” Royston Drenthét és a harmadik leggyorsabb madridit, Pepét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik