David Villa 40 millió eurónál kevesebbért nem eladó

Vágólapra másolva!
2008.12.23. 23:02
Spanyol források szerint a Barcelona bejelentkezett a Valenciánál, hogy a téli átigazolási szezonban leigazolja a nyári Európa-bajnokság gólkirályát, és a szándékot a katalán küldöttség egy 35 millió eurós ajánlattal nyomatékosította – fölöslegesen.
Villa még a Valencia mezében örül a góljainak
Fotó: Action Images (archív)
Villa még a Valencia mezében örül a góljainak
Villa még a Valencia mezében örül a góljainak
Fotó: Action Images (archív)
Villa még a Valencia mezében örül a góljainak

A Valencia vezetői ugyanis kijelentették, hogy 40 milliós ajánlatok alatt szóba sem állnak senkivel, így aztán a Barca 35 milliója is az „ingerküszöb” alatt maradt – ennek ellenére nem lehetetlen, hogy a katalánok további öt millió eurót is felszabadítanak azért a 26 éves támadóra.

Villa ázsiója ugyan a nyári Eb óta jelentősen megnőtt, az ára a jelek szerint mégis csökkent. Az osztrák-svájci közös rendezésű tornán 4 góljával gólkirályi címet szerző támadó ugyanis akkor még 100 millió euróért válthatott volna klubot.

Most a Valencia elnöke, Vicente Soriano a Barcelona érdeklődése kapcsán kijelentette, a csatárról nem tárgyalnak senkivel egészen addig, amíg minimum 40 millió eurót nem ajánl érte.

Az viszont biztos, hogy a Valencia nem szívesen válna meg legnagyobb sztárjától, és az az ajánlat, amelyre rábólintana a klub vezetősége, igencsak tekintélyes kell, hogy legyen.

Nemcsak képessége és tehetsége miatt akarja azonban szerződtetni a Barcelona Villát. Adott esetben ugyanis ő lehetne, akinek kulcsszerep juthat Samuel Eto’o jövőjével kapcsolatban. A Barca Villa esetleges szerződtetésével előre gondoskodhat a másfél év múlva lejáró szerződésű kameruni pótlásáról.

Ráadásul Villa leigazolásának lebegtetésével nyomást is lehet gyakorolni Eto’óra egy esetleges szerződés-hosszabbítás aláírására. Ugyanakkor, ha Villát sikerül megszerezni esetleg még télen, akkor a kamerunit is pénzzé lehetne tenni, legkésőbb a nyáron.

A katalán szurkolók szempontjából azonban mindez az okoskodás eltörpül a legnagyobb fegyvertény mellett: sikerülne elhappolni az ősi rivális elől egy játékost. A Real Madrid ugyanis korábban már letett egy 40 milliós ajánlatot Villáért, ám akkor elutasításra talált.

Most lehet, hogy elegendő lesz egy ekkora ajánlat a támadó klubcseréjéhez, ám valószínű, hogy a vevőnek azért jobban a zsebébe kell majd nyúlni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik