Hivatalos: Juande Ramos lett a Real Madrid vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2008.12.09. 14:58
Bernd Schustertől elköszönt a Real Madrid. Korábban megírtuk, hogy több vezető hírportál szerint Predrag Mijatovics sportigazgató elérte, hogy Ramón Calderon azonnali hatállyal menessze a német trénert, akinek utódja Juande Ramos lesz. A hírt most a klub hivatalosan is elismerte.
Predrag Mijatovics, a „keresztapa” bemutatta Juande Ramost
Fotó: Action Image (archív)
Predrag Mijatovics, a „keresztapa” bemutatta Juande Ramost
Predrag Mijatovics, a „keresztapa” bemutatta Juande Ramost
Fotó: Action Image (archív)
Predrag Mijatovics, a „keresztapa” bemutatta Juande Ramost

Predrag Mijatovics sportigazgató és Miguel Ángel Arroyo szóvivő hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be: Bernd Schuster a továbbiakban nem a Real Madrid vezetőedzője, a német szakembert Juande Ramos váltja a királyiak kispadján.

Az új szakvezető legutóbb a Tottenham Hotspurnél vállalt szerepet, bár nagy valószínűséggel nem az Angliában elért eredményei miatt kapta most a megbízatást a világ egyik legnagyobb klubjánál. A Tottenhamnél az élcsapatok megszorongatása volt a cél, csapata viszont az utolsó helyen állt, amikor menesztették az edzőt.

Ami a tréner edzői pályafutását illeti, Ramos, miután több kisebb spanyol csapatnál kapott megbízatást, 2001-ben elvállalta a Real Betis irányítását. A spanyol edző ezután az Espanyolt és a Malagát is irányította, igazán azonban a Sevilla trénereként vált világszerte ismertté.

A Sevillával a 2005–2006-os szezonban megnyerte az UEFA-kupát, a döntőben a Middlesbrough csapatát verték meg meglepően simán, 4–0-ra. Ebben az évben a Barcelona legyőzésével az európai Szuperkupát is begyűjtötte a csapat.

Egy évvel később szintén megnyerte a második számú európai kupasorozatot a Sevilla, amely a döntőben az Espanyolt győzte le tizenegyesekkel.

A világszerte körbeudvarolt Ramos ezután a Tottenham ajánlatára bólintott rá. A Spurs által nyújtott hatalmas fizetés azonban kidobott pénz volt az ablakon.

A Tottenhammal megbukott a mester, a Real Madrid szurkolói azonban reménykednek: a madridi csapattal sikeresebben szerepel a spanyol tréner.

.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik