Az Arsenal volt a minta: mínusz kettőről nyert a Betis a Barca ellen

Vágólapra másolva!
2008.03.29. 22:10
A tizenötödik percben már 2-0-ra vezetett a Barcelona a Real Betis otthonában, mégis vereséget szenvedett. A spanyol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának rangadóján a katalánok Bojan Krkic és Samuel Eto'o góljaival már két góllal vezetett. A második félidőben aztán Edu két, valamint Juanito találatával kialakult a végeredmény.
Thierry Henry sem értette, mi történt a csapattal a 2-0-s vezetést követően
Fotó: Reuters
Thierry Henry sem értette, mi történt a csapattal a 2-0-s vezetést követően
Thierry Henry sem értette, mi történt a csapattal a 2-0-s vezetést követően
Fotó: Reuters
Thierry Henry sem értette, mi történt a csapattal a 2-0-s vezetést követően

Hihetetlen mérkőzésen kapott ki a Barcelona, amely a 30. fordulóban a Real Betis otthonába látogatott. Hiába szerzett gólt az első negyedórában Bojan Krkic és Samuel Eto'o is, a Barca 3-2-re kikapott.

A 12. percben Eto'o találta el a felsőlécet, a kipattanót Krkic gyűjtötte be, majd miután higgadtan megtartotta labdát, közelről a kapuba gurított.

Három perccel később pedig már kettővel ment a Barca, miután a Eto'o jó, míg Espinosa Barriga Casto, a Betis kapusa rossz ütemben mozdult a labdára. A labda a kameruni fejéről az üres kapuba hullott.

Ekkor mindenki úgy gondolta, eldőlt a találkozó, a Betis azonban nem adta föl.

A sevillai csapat a második félidőben sokkal motiváltabban lépett pályán, aminek meg is lett az eredménye.

Először a 63. percben kísérte siker a hazaiak próbálkozásait. Edu közeli fejese után a hálóban kötött ki a labda, már mindössze egy gól volt a Barca előnye. Tizenkét perccel később pedig már annyi sem.

Negyed órával a rendes játékidő lejárta előtt Juanito remek mozdulattal levett egy labdát, majd nem különben gyengébb megoldásként a hosszú alsó sarokba bombázott.

Ráadásul a zöld-fehérek nem sokkal az egyenlítő találat előtt kihagytak egy tizenegyest.

A slusszpoén azonban még hátra volt - de erre sem kellett sokat várni.

A 77. percben az első hazai gól szerzője, Edu ismét betalált. A Betis játékosa a tizenhatos előteréből valami irdatlan nagy löketett eresztett Víctor Valdés kapujának irányába, a labda pedig védhetetlenül csapódott a hálóba.

Az eredmény már nem változott, a vasárnap a Sevillát fogadó Real Madrid előnye továbbra is négy pont a Barcával szemben.

PRIMERA DIVISIÓN

30. FORDULÓ:
Real Betis - Barcelona 3-2 (Edu 63., 77., Juanito 75. ill. Krkic 12., Eto'o 15.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik