Kétgólos előnyt szerzett a Getafe a Santander elleni visszavágóra

Vágólapra másolva!
2008.02.28. 23:01
A labdarúgó Spanyol Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Getafe hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a Racing Santander ellen. A találkozón Michael Laudrup együttese szerzett vezetést, de a vendégek gyorsan kiegyenlítettek. A második félidőben a hazaiak két védelmi figyelmetlenséget kihasználva nem érdemtelenül nyerték meg a találkozót és várhatják a visszavágót kétgólos előnnyel. A Racingnak azonban Smolarek idegenbeli gólja jó alap lehet a hazai mérkőzésre.
De la Red (Getafe, jobbra) szerezte a hazaiak és a mérkőzés első gólját
EFE
De la Red (Getafe, jobbra) szerezte a hazaiak és a mérkőzés első gólját
De la Red (Getafe, jobbra) szerezte a hazaiak és a mérkőzés első gólját
EFE
De la Red (Getafe, jobbra) szerezte a hazaiak és a mérkőzés első gólját

Michael Laudrup együttese kezdeményezőn lépett fel, de a vendég Racing Santander egyáltalán nem keltette az ijedős ellenfél benyomását. Már csak azért sem tehették, lévén a legutóbbi bajnoki fordulóban a Bernabeuban 1-0-ra győző Getafénél éppen hat ponttal gyűjtöttek többet, így jelenleg mindössze egy pont választja el őket a még nemzetközi kupaindulást jelentő hatodik helytől. Attól az UEFA-kupás részvételtől, amelyben a tavaly Spanyol Kupa-döntőt játszó Getafe már a nyolcaddöntőben várhatja a folytatást.

Duscheré volt a találkozó első igazi gólhelyzete, a vendégek középpályása azonban nem élt a tálcán kínált lehetőséggel: 20 méterről, középről, senkitől sem zavartatva lőtt egyből kapura, de lapos lövése a kapufa mellett suhant el.

Ahogy a kezdés, úgy a folytatás is kiegyenlített volt, aztán a 25. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes: Granero baloldali szögletét De la Red visszalépve, nyolc méterről bravúros mozdulattal bólintotta a bal alsóba.

Nem sokat, egészen pontosan három percet késett a vendégek válasza: Jorge López végzett el a jobboldalról egy szabadrúgást, a beadás Smolareknek volt a legjobb, aki szép kivitelezéssel, hat méterről kapásból vágta a labdát Ustari hálójába.

Az első félidő hátralévő része nem hozott igazán nagy helyzetet, hullámzó volt a játék, mindkét tizenhatos előterében pattogott a labda, de kapu felé ritkán ment. Inkább egymással és a tekintély megszerzésével, adott esetben a törlesztéssel foglalkoztak a játékosok, mintsem az előnyszerzéssel.

Hasonló volt a folytatás a második felvonás elején is, aztán egy védelmi figyelmetlenséget követően ismét vezetéshez jutottak a hazaiak. Szép kombináció végén Pablo Hernández hozta játékba Casquerót, aki betört a büntetőterületre, majd a kifutó, de kiszolgáltatott Tono támaszkodó lába mellett a kapu bal oldalába helyezett laposan. A gólszerzőnek döntő érdemei voltak a Real Madrid elleni sikerből – ő volt az, aki keresztülnyargalt a pályán a győztes Getafe-gól előtt -, nincs éppen rossz formában. Más kérdés, hogy a vendégvédelem milyen rosszul osztotta el a területet és az ellenfél játékosait egy olyan stratégiailag fontos helyen, mint a tizenhatos közvetlen előtere.

Visszaestek a vendégek, gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem jelentettek ellenfelük kapujára. A hazaiak így mezőnyfölényt alakíthattak ki, de csak ritkán kerültek kapu elé. Michael Laudrup cserékkel próbálta felrázni, frissíteni csapatát, ennek a 83. percben lett eredménye. Pablo Hernández ezúttal is az előkészítésben jeleskedett, jobboldali beadását Manu először fejjel csúsztatta kapura, majd a Tono által védett, a kapusról azonban kipattanó labdát másodszorra már a hálóba vágta. A vendégvédelem a fejesnél és a kipattanónál is csak asszisztált.

A hajrában beszorult saját kapu elé a Getafe, de a vendégek ideiglenes és nem túl meggyőző mezőfölénye meddőnek bizonyult.

Kétgólos előnnyel várhatja a santanderi visszavágót a Getafe, de a párharc egyáltalán nem lefutott, a Racing leginkább idegenben lőtt egy góljára alapozhat, bár ehhez azért otthon illik valamit hozzátenni.

A másik ágon a Barcelona és a Valencia fut egymással versenyt, az első összecsapáson a Nou Campban 1-1-re végeztek egymással a felek, így ott még inkább nyitva maradt a továbbjutás kérdése.

SPANYOL KUPA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:
Getafe – Racing Santander 3-1 (De la Red 25., Casquero 57., Manu 83., ill. Smolarek 28.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik