Iniesta hosszabbított a Barcelonával, Deco elvágyódik a katalánoktól

Vágólapra másolva!
2008.01.25. 23:15
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2007-2008-s szezonjából a 21. forduló mérkőzéseit rendezik meg a hétvégén. A listavezető, címvédő Real Madrid a Bernabeu Stadionban fogadja a Villarreal együttesét, míg a második helyen álló Barcelona Bilbaóba, az Athletichez látogat. Szeptember elején a fővárosiak 5-0-ra nyertek idegenben, míg a Barcelona 3-1-re a Nou Campban. Az esélyek most is a két nagycsapat mellett szólnak.
Iniesta kihagyhatatlan a Barcelona kezdőjéből
Iniesta kihagyhatatlan a Barcelona kezdőjéből
Iniesta kihagyhatatlan a Barcelona kezdőjéből
Iniesta kihagyhatatlan a Barcelona kezdőjéből
Iniesta kihagyhatatlan a Barcelona kezdőjéből
Iniesta kihagyhatatlan a Barcelona kezdőjéből

Például az, hogy a blancók kilenc hazai mérkőzésükön egyetlen egy pontot sem hullajtottak el. Viszont a Villarreal gyorsan kijött a szezon eleji sokkból: jelenleg a harmadik helyen állnak a tabellán, a szezon talán legnagyobb pozitív meglepetését szolgáltatva ezzel. Idegenben ötször győztek és négyszer kaptak ki.

Madridi fellépésük izgalmasnak ígérkezik, főként azután, hogy a királyiak formája jócskán hagy kívánnivalót maga után, legalábbis a közelmúltbeli mérkőzéseken látottakból kiindulva.

Viszont az eredmények őket igazolják: utóbbi hét meccsüket nyerték, amelyből haton még gólt sem kaptak. Iker Casillas hálója bevehetetlen. Bár ebben a kapusnak van nagyobb érdeme, mint előtte védekező társainak.

A Bilbaóba utazó Barcelona idegenbeli mérlege viszont közepes, amely tőlük elfogadhatatlan. Ez magyarázza leginkább - meg a hazai 1-0-s vereség -, miért vannak hétpontos hátrányban a katalánok a nagy rivális mögött. Kilenc fellépésükön csak háromszor tudtak győzni, négy döntetlen és két vereség mellett.

A most zajló bajnokságban is komoly kiesési gondokkal bajlódó Athletic hazai mérlege azonban még a katalánok idegenbelijét is alulmúlja: tíz meccsen mindössze két győzelem, hat döntetlen és két vereség. Kilenc lőtt és nyolc kapott gól.

A katalánokhoz kapcsolódó friss hír, hogy Andrés Iniesta már most meghosszabbította a 2010-ben lejáró szerződését. Ennek értelmében a válogatott középpályás 2014-ig a katalánok játékosa marad, mert hivatalos kivásárlási árát, a 150 millió eurót aligha fizeti ki valamelyik rivális. Bármilyen kívánatos is a „menyasszony”. Iniesta 2002 decemberében, 18 évesen az Albacete ellen debütált a gránátvörös-kékeknél a spanyol élvonalban, akkor még 60 millió euró volt a kivásárlási ára.

A spanyol klasszis folyamatosa játszotta be magát a katalánok csapatába, első cseréből mostanra biztos kezdőjátékossá vált. Fontos szerepe van a támadások szervezésében, előszeretettel szolgálja ki társait és a védekezésben is besegít.

Iniesta azt a portugál Decót szorította ki a kezdőből és tette gyakorlatilag körön kívülre, akinek szezon végi távozása gyakorlatilag borítékolható.

Deco arról nyilatkozott, hogy érez még magában elég erőt és motivációt ahhoz, hogy olyan csapatban kapjon állandó lehetőséget, amely címekért áll harcban. A Barcelona ugyan versenyben van még a BL-ben és a Spanyol Kupában is, a bajnokságban a Real Madrid már igencsak meglépett.

Viszont ha cím nélkül maradnak a katalánok, akkor hasonlóképpen végeznek, mint tették azt az előző idényben. Nagy különbség: annak a szezonnak még Deco is aktív részese volt, ellenben a 2007-2008-s idényben a passzív játékosok táborát gyarapítja. Sérülés is hátráltatja, de tulajdonképpen kiszorult a csapatból és még a kispadról is.

SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (LA LIGA):

21. FORDULÓ:
Sevilla – Osasunajan. 26. 22:00
Racing Santander - Zaragoza jan. 27. 17:00
Murcia - Levante jan. 27. 17:00
Mallorca - Atletico Madrid jan. 27. 17:00
Valencia - Almeria jan. 27. 17:00
Deportivo La Coruna - Valladolid jan. 27. 17:00
Espanyol - Real Betis jan. 27. 17:00
Recreativo Huelva - Getafe jan. 27. 17:00
Athletic Bilbao - Barcelona jan. 27. 19:00
Real Madrid - Villarreal jan. 27. 21:00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik