Az Atlético Madrid a Deport, a Valladolid a Getafét verte három góllal

Vágólapra másolva!
2008.01.06. 19:18
A Liga, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában, idegenben három gólt rúgva és egyet sem kapva nyert az Atlético Madrid és a Valladolid is, előbbiek a Deportivót, utóbbiak a Getafét verték. Tovább folytatódik a Valencia vesszőfutása, Ronald Koeman zilált csapata ezúttal hazai pályán nem bírt soros ellenfelével, a kilencedik idegenbeli mérkőzésén első(!) pontját megszerző, sereghajtó Levantével.
Nem volt partiban a Depor La Corunában a vendég Atléticóval
Reuters
Nem volt partiban a Depor La Corunában a vendég Atléticóval
Nem volt partiban a Depor La Corunában a vendég Atléticóval
Reuters
Nem volt partiban a Depor La Corunában a vendég Atléticóval

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Határozottabban kezdett az Atlético La Corunában, mint a házigazda. Ezen, mármint a vendégek önbizalmán azért sem csodálkozhattunk, mert a Depor a liga legudvariasabb házigazdája: nyolc eddigi meccsükön öt pontot szereztek, ötször kikaptak.

Ezzel szemben a fővárosiak majdnem olyan ponterősek idegenben, mint hazai pályán.

Az Atlético a sok csapat által megirigyelt, Simao Sabrosa, Forlán, Agüero csatárossal kezdett, amely nem is maradt adós az élet- és gólveszélyes rohamokkal.

Csak félórányi játékot követően egyenlítődött ki a mezőnyjáték, addig jobbára a vendégek akarata érvényesült.

A hazaiak pechjére az addig gólképtelen fővárosiak akkor szerezték meg vezető találatukat, amikor játékban már felzárkóztak melléjük a vendéglátók.

A 40. perc eseménye volt, hogy egy baloldali centerezés elsuhant a közepén érkezők között, érkezett a hosszún emberéről leválva Forlán, aki a lapos labdát hat méterről, ballal a bal alsóba belsőzte. Ez volt a gólerős center hetedik gólja a bajnokságban.

A második felvonás elején aztán gyorsan el is dőlt az összecsapás: a sok ízben tarthatatlan Agüero tört be egy remek csellel a balösszekötő helyén a tizenhatoson belülre, majd 12 méterről, mesterien kifordított jobb bokával elgurította a labdát a kifutó Munúa mellett. A bal alsóba tartó lapos lövés a kapufáról pattant be a hálóba.

A végeredményt a 65. percben Marín állította be, a Depor hazai mérlege pedig tovább romlott.

Miként a Valenciáé is, amely a sereghajtó Levante ellen játszott gólnélküli döntetlent. A vendéglátók szégyenét még tovább növeli, hogy a vendégek nyolc vesztes találkozót követően első idegenbeli pontjukat szerezték meg a bajnokságban.

A második félidő elejéig nem esett gól a Getafe-Valladolid összecsapáson, aztán vezetést szereztek a vendégek, majd a folytatásban két további góllal biztosították be harmadik idegenbeli sikerüket.

Kilencedik hazai mérkőzésén hatodik győzelmét aratta a Santender, amely hazai mérlege elismerésre méltó.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

18. FORDULÓ:
Deportivo La Coruna - Atlético Madrid 0-3 (Forlán 40., Agüero 53., Marín 65.)
Getafe - Valladolid 0-3 (Dorado 54., 76., Rubio 67.)
Racing Santander - Athletic Bilbao 1-0 (Llorente 42.)
Murcia - Osasuna 2-0 (Goitom 73., Abel 92. – 11-esből)
Recreativo Huelva - Almeria 1-1 (S. Pongolle 14., ill. Mane 38.)
Valencia - Levante 0-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik