Rijkaard szerint nincs veszve semmi, még van lehetőség javítani

Vágólapra másolva!
2007.12.24. 13:11
Vasárnap este kilencvennyolcezer néző előtt a Real Madrid Júlio Baptista első félidei szenzációs góljával 1-0-ra legyőzte az örök rivális Barcelonát a Nou Campban, a Primera División tizenhetedik fordulójában. A két mester közül Schuster érthetően nagyon elégedett mind az eredménnyel, mind a mutatott játékkal, de kollégája, Frank Rijkaard sem érzi úgy, hogy tragédia lenne csapata barcelonai veresége. Mint mondta, van még lehetőségük javítani.
Csatajelenet a Nou Campban
Reuters
Csatajelenet a Nou Campban
Csatajelenet a Nou Campban
Reuters
Csatajelenet a Nou Campban

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A két csapat már 155. alkalommal nézett farkasszemet egymással, ez a statisztika pedig a katalánok sikerét vetítette előre, hiszen hazai pályán a Barca hetvennyolc alkalomból negyvennégyszer diadalmaskodott a fővárosiak felett.

Hiába játszott azonban a visszatérő Ronaldinho és Deco is a hazaiknál, Bernd Schuster csapata szemet gyönyörködtető futballal rukkolt elő, amire a vendéglátók nem tudtak érdemben felelni. Júlio Baptista harminchatodik percben szerzett zseniális góljával megérdemelten nyert a Real Madrid, melynek így már hét pont az előnye a spanyol bajnokságban.

„Jól játszottunk, és az utolsó pillanatig nyílttá tettük a mérkőzést - fogalmazott Frank Rijkaard a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. - A Real remekül védekezett, mi pedig nem tudtuk kihasználni a kínálkozó lehetőségeinket.”

Bár a katalán alakulat talán negyedóráig játszott igazán jól, úgy ahogy ez egy Barcelonától elvárható, a holland tréner szerint semmi ok a kesergésre, hiszen még van elég mérkőzés a bajnokságban, ergo van lehetőség javítani.

„Elégedett lehetek az eredménnyel, illetve a mutatott játékkal - kezdte nyilatkozatát az érthetően felszabadult Bernd Schuster, a madridiak mestere. - Már sokkal előbb eldönthettük volna a találkozót, de ettől még remekül teljesített a csapatom, a védelmünkről nem is szólva.”

Mindazonáltal a német tréner sem hiszi, hogy ezzel bármi is eldőlt volna, sőt még azt sem, hogy hatalmas lehetőség hullott a markukba.

„Tény, hogy most nagyszerű helyzetben vagyunk, de a bajnoki címeket az nyeri, aki a bajnokág végén is az élen áll majd. Csapatom remekül dolgozott, de egyáltalán nem mondhatnám, hogy egyszerű volt a győzelem.”

Baptista gólja után ugyanis kicsit visszavett a Madrid, ami elsősorban a második félidőben volt érezhető. A Barcelona fölénye azonban csak a labdabirtoklásban volt érzékelhető, és ezzel a meddő fölénnyel nem tudtak mit kezdeni.

A Madrid jól kontrázott, így semmivel nem volt kevesebb helyzete a vendéglátóknál, és a vasárnapi produkciót látva elmondható, hogy megérdemelten szerezte meg a három pontot a Nou Campban.

SPANYOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (PRIMERA DIVISION), 17. FORDULÓ:


BARCELONA REAL MADRID
Víctor Valdés Casillas
Puyol Sergio Ramos
Márquez Pepe
G. Milito F. Cannavaro
Abidal Heinze
Xavi Sneijder
Yaya Touré M. Diarra
Deco Júlio Baptista
Iniesta Robinho
Eto'o Raúl
Ronaldinho Van Nistelrooy
Vezetőedző: Vezetőedző:
Frank Rijkaard Bernd Schuster

Gólszerző(k): Júlio Baptista (36.)
Cserék: Deco helyett Dos Santos (57.), Puyol helyett Zambrotta (77.), Sneijder helyett Gago (79.), Xavi helyett Krkic (82.), Robinho helyett Robben (85.), Sergio Ramos helyett M. Torres (88.)
Sárga lap: Puyol (28.), Sergio Ramos (45+2.), Milito (68.)
---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik