Vicente, Zigics és Fernandes is felkerült a valenciai feketelistára

Vágólapra másolva!
2007.12.21. 20:48
Siralmasan, messze a várakozásoktól elmaradóan szerepel az őszi szezonban a Valencia, amely a spanyol élvonalban igencsak bukdácsol. A Bajnokok Ligájában a csoportkör negyedik helyezettjeként pedig idejekorán véget ért számukra a nemzetközi kupaidény. Ősszel már átestek egy edzőváltáson, ezúttal a játékoskeretre kerítettek sort a klubvezetők. A sor a rutinos David Albeldával, Miguel Ángel Angulóval és Santiago Canizaresszel kezdődött a sor, de még közel sem ért a végére. Második körben Nikola Zigics, Manuel Fernandes és Vicente Rodríguez neve került fel a valenciai feketelistára.
Vicente: az utóbbi időben már csak hangadó volt, a teljesítménnyel adós maradt
Vicente: az utóbbi időben már csak hangadó volt, a teljesítménnyel adós maradt
Vicente: az utóbbi időben már csak hangadó volt, a teljesítménnyel adós maradt
Vicente: az utóbbi időben már csak hangadó volt, a teljesítménnyel adós maradt

Előbbi kettő létszámfölöttivé válása azért is kellemetlen különösen házon belül, mert mindketten a nyáron szerződtek Valenciába, méghozzá egyáltalán nem aprópénzért.

A két játékosért összesen 36 millió eurót perkáltak le a valenciaiak, fejenként 18-18 millió eurót. Zigics a Santandertől gólerős, erőteljes fizikumú támadóként érkezett, Manuel Fernandes, a portugál középpályás a Benficától, de tulajdonképpen Angliából, ahol kölcsönben játszott.

Ám egyikük sem tudott helyet követelni még ebben a szánalmasan vergődő Valenciában sem: a volt edző, Quique Flores, majd utódja, Ronald Koeman sem számít rájuk igazán.

Miattuk Miguel Ángel Ruiz sportigazgató sem lehet túlságosan nyugodt, hiszen nyáron ő szerződtette a két játékost, akik nem igazolták a hozzájuk fűzött „drága” reményeket.

A baloldali támadó-középpályás Vicentével más a helyzet. Ő, a korábbi elküldöttekhez hasonlóan tősgyökeres valenciainak mondhatja magát: 2000 óta tagja a klub keretének.

A még mindig csak 26 éves játékos gyakori sérülései miatt nem tudja befutni azt a karriert, amelyre alapképességeit tekintve egyébként hivatott lenne. Az egészségesen még a válogatott keretben is számításba vett futballista öthónapos sérülés után tért vissza az ősszel, de az öltözőben még akkor is szava van, amikor éppen nincs a bevethető játékosok között.

Ráadásul sorozatos sérülései és a vártnál lassabb felépülési időszakait követően kritizálta a klub orvosi stábját, amiért büntetést is kapott.

Az utóbbi szezonokban rendre a bajnoki aranyéremre is esélyesek közé sorolt Valencia - 2003-2004-ben bajnoki címet nyertek - még a legjobb formát mutató csapatoknak is méltó ellenfele volt, ősszel azonban jócskán rombolták saját nimbuszukat.

Az eddig lejátszott tizenhat bajnoki forduló során 25 pontot szereztek, ezzel a hetedik helyen állnak. Nyolc győzelmük mellett egyszer játszottak döntetlent és hétszer hagyták el vesztesen a pályát. Különösen otthon szárnyaszegettek: három győzelem és öt vereség a hazai mérleg.

Utóbbiak között találjuk a legutóbbi fordulóban a Barcelonától elszenvedett sima, 3-0-s vereséget, amelyen az eredmény nem is fejezi ki hűen a két gárda közötti aznapi óriási különbséget.

A Real Madrid a tizedik fordulóban valóságos gólparádét rendezett a Mestallában, a királyiak a 36. percben már 4-0-ra vezettek és végül visszavéve a kezdeti lendületből 5-1-re nyertek.

A már gödörben lévő együtteshez november elején érkezett Ronald Koeman, de csodát ő sem tudott tenni. Most Juan Bautista Soler elnök vezetésével Valenciában változtattak a rendcsinálás menetén.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik