Őrült mérkőzés és kilenc gól Santanderben, Zigics duplázott

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.04.01. 19:09
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 28 fordulójában Santanderben öt gólt lőtt a házigazda Racing a második félidőben a magát sokáig jól tartó, minden elismerést megérdemlő Bilbao ellen. Az Atlético Madridban nem bírt a Mallorcával. Pontot szerzett a Zaragoza a Getafe, illetve a Huelva a Tarragona vendégeként.
Urzaiz (jobbra), Vitolo és Garay (balra) fejpárbaja
EFE/Esteban Cobo
Urzaiz (jobbra), Vitolo és Garay (balra) fejpárbaja
Urzaiz (jobbra), Vitolo és Garay (balra) fejpárbaja
EFE/Esteban Cobo
Urzaiz (jobbra), Vitolo és Garay (balra) fejpárbaja

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Santanderben a vendégek szereztek vezetést, majd őrizték meg minimális előnyüket a szünetre. Ki gondolta volna ekkor, milyen gólpárbajt és micsoda izgalmakat tartogat a második felvonás… Pedig ez történt!

A hazaiak egyenlítő találatára négy perccel később megfeleltek a vendégek, akik így ismét magukénak tudhatták a vezetést. De nem sokáig: három perc elteltével ismét egyenlő volt az állás. Négy perc telt el, már a hazai vezettek, egy góllal. Újabb hét perc telt el, a vendéglátók már kettővel mentek, Zigics gólját követően Murillo talált be büntetőből.

A vendégek nem adták fel, jutalmuk egyenlítés lett: két perc alatt két gól lőve 4-4-re mentették a mérkőzést.

A döntő szót a fonalat nagyon elkapó, végül dupláig jutó szerb légiós mondta ki a 89. percben.

Kiváló mérkőzést és sok gólt hozott a Getafe-Zaragoza összecsapás is. A két csapatról tudni illik, hogy előbbi bármelyik nagycsapatra veszélyes lehet - bár váratlan kisiklásokra is képes -, utóbbi viszont a tabella ötödik helyén állva még BL-indulásban is reménykedhet.

Ennek megfelelően a szokatlanul rendezetlen hazaiak ellen az első félidőben a vendégek sorra vezették támadásaikat, amelyekből kettőt ki is használtak. Sőt, jobb koncentrálással akár a mérkőzést eldönthették volna.

A szünet előtt azonban lélektanilag a legjobbkor jött a hazaiaknak Moral szép fejesgólja, hiszen ettől önbizalmat kapva rendezték a sorokat és a második félidőben átvették a játék irányítását. Érett a Schuster-csapat egyenlítő találata, amelyet Casyuero vágott be 22 méterről, a jobb felsőbe. Védhetetlen lövés volt. A hajrában eleredt a záporeső, de az eredmény már nem változott.

A bajnoki címről ugyan már lemondó, de mindenképpen BL-indulást jelentő helyre hajtó Atlético Madrid hazai pályán játszott a tabella alsó felébe sorolható, kiesés elől jelen pillanatban sikerrel menekülő Mallorcával.

A küzdelmes, több sárga lapot is hozó találkozón a hazai csapata kapitánya, Fernando Torres szerzett vezetést a 16. percben, amelyet a második félidő elején Arango egalizált. Az eredmény nem váltott, a madridiak ötödik döntetlenjüket érték el hazai pályán a szezonban – háromszor kikaptak -, amennyiben meghatározó tényezők akarnak lenni a bajnokságban, otthoni mérlegükön javítaniuk kell.

Gyors gólváltással indult a Huelva tarragonai vendégjátéka a házigazda Nastic ellen. A vendégek kerültek előnybe, de hazaiaknak négy perc elég volt az egyenlítéshez.

Nehéz helyzetbe és emberhátrányba került a Tarragona a 42. percben – Campano kapott piros lapos figyelmeztetést -, de akár még a nemzetközi szereplésben is reménykedő, esélyesebb vendégeknek nem jött össze a második, győzelmet érő találat.

A forduló zárómérkőzésén a Sevilla gólnélküli döntetlent játszott az Osasuna otthonában. A paprikás hangulatú összecsapáson igazságos eredmény született, bár a vendégek valamivel többet tettek a győzelemért és halvány mezőnyfölényt is ki tudtak harcolni, összességben ez kevés volt a három bajnoki pont megszerzéséhez.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

28. FORDULÓ:
Atlético Madrid – Mallorca 1-1 (Torres 16., ill. Arango 53.)
Getafe – Zaragoza 2-2 (Moral 44., Casyuero 61., ill. Garcia 22., D’Alessandro 36.)
Tarragona - Recreativo Huelva 1-1 (Porillo 15., ill. Pongolle 11.)
Racing Santander - Athletic Bilbao 5-4 (Fernández 59, Garay 66. – 11-esből, Zigics 70., 89.,Murillo 76. - 11-esből, ill. Prieto 7., Etxebarria 63., 80., Iraola 82.)
Osasuna – Sevilla 0-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik