Ten Cate kikéri magának, hogy Ronaldinho szerződtetésén dolgozna

Vágólapra másolva!
2007.11.16. 16:36
Henk Ten Cate, a Chelsea segédedzője felháborodottan vette tudomásul azokat a katalán sajtóhíreszteléseket, amelyek szerint azon dolgozna, hogy Londonba csábítsa korábbi játékosát, a spanyol első osztályú FC Barcelona brazil csillagát, Ronaldinhót.
Henk Ten Cate (jobbra) mossa kezeit a Ronaldinho-ügy kapcsán
Henk Ten Cate (jobbra) mossa kezeit a Ronaldinho-ügy kapcsán
Henk Ten Cate (jobbra) mossa kezeit a Ronaldinho-ügy kapcsán
Henk Ten Cate (jobbra) mossa kezeit a Ronaldinho-ügy kapcsán

Két dolog mozgathatta meg a spanyol újsáígírók fantáziáját:

1. , Ten Cate úgy ismeri a támadó középpályást, mint a tenyerét, hiszen az utóbbi években Frank Rijkaard jobbkeze volt a gránátvörös-kékeknél.

2., Ronaldinho a Getafe elleni mérkőzésen borzasztóan játszott, s máris újra "el szeretné adni" a kritikus katalán sajtó a ködös Albionba.

"Az egyik sportlap azt állította, hogy megpróbálom meggyőzni Ronaldinhót, hogy Londonba költözzön. Óriási hazugság, sajtótájékoztatón fogok tisztázni a mindent" – reagált a történtekre Ten Cate.

"Csak azért csinálják, hogy ne hagyják nyugodni Ronaldinhót, tudom miről beszélek, hiszen három évig a katalánoknál dolgoztam.

Hihetetlen, hogy mennyire nem becsülik meg azta a játékost, akinek történelmi szerepe van a klub életében " - tette hozzá a holland tréner.

Ten Cate – kissé alnaív hangon – azt is kijelentette, nem ő határozza meg a Chelsea átigazolási politikáját, és nincs tudomása arról, célpont e a kékek számára a brazil zseni.

Ronaldinhót 2004-ben és 2005-ben is a FIFA ÉV Játékosának választották, 2005-ben aranylabdás lett, a rákövetkező évben pedig megnyerte a Bajnokok Ligáját a Barcelonával. A legutóbbi szezonban azonban közel sem csillogott annyira, mint legszebb időszakaiban, és a mostani idényben is csak ritkán kápráztatja el a gránátvörös-kékek drukkkereit.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik