Gólt nem szerzett, pontot is csak egyet az Atlético Almeirában

Vágólapra másolva!
2007.11.11. 19:35
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a vasárnap délutáni összecsapásokon nem született sok gól az első félidőkben, hiszen az öt találkozó közül négyen nem született gólt és a fennmaradó egy összecsapáson is mindössze kettő találat született. Aztán a második félidőben beindult a gólgyártás. Kivéve Almeirában, ahol az Atlético Madrid gólnélküli döntetlent játszott. A Betis 0-1-ről fordított és nyert a Zaragoza ellen. Túlórás öngóllal gyűrte le az Espanyol a Bilbaót.
Ayala (Zaragoza) és Goni (Betis) csatája a labdáért
EFE/Julio Munoz
Ayala (Zaragoza) és Goni (Betis) csatája a labdáért
Ayala (Zaragoza) és Goni (Betis) csatája a labdáért
EFE/Julio Munoz
Ayala (Zaragoza) és Goni (Betis) csatája a labdáért

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Az Atlético és az Almeira is harmadszor játszott döntetlent a bajnokságban, előbbi idegenben, utóbbi hazai pályán szerzett másodszor egy-egy pontot.

A Bilbao Barcelonában az Espanyol vendégeként nem kis meglepetésre már a második percben vezetést szerzett, de a hazaiak elsőszámú gólfelelősük, Tamudo révén még a szünet előtt egyenlíteni tudtak. A második felvonás inkább az indulatokról, mintsem a játékról szólt - négy hazai és két vendégjátékos sárgult be -, végül a túlórában egy öngól döntött a három pont sorsáról, amely után az Espanyol-játékosok és drukkerek lehettek a boldogabbak.
Hatodszor nyert az Espanyol, negyedszer hazai pályán, a Bilbao ötödször kapott ki, negyedszer idegenben.

Sevillában már az első játékrész hajrához értek a felek, amikor a Zaragoza argentin légiósa, D’Alessandro vezetést szerzett a Betis ellen. Az andalúzok a második félidőben nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, ez végül csak a 80. percben jött össze, de olyannyira lendületben maradtak, hogy a túlórában az első gólt jegyző Pavone másodszor is betalált, otthon tartva ezzel a három pontot.

A még mindig kieső helyen álló Betis második találkozóját nyerte a bajnokságban, és felzárkózott közvetlen riválisa mögé. A Zaragoza ötödször kapott ki, hatodik idegenbeli mérkőzésén negyedszer.

Közelebb állt ugyan a gólszerzéshez ellenfelénél a Valladolid hazai pályán, de a Levante elleni bajnokin a vezető góljukig mégis a 63. percig kellett várniuk a vendéglátóknak. Ez azonban három pontot ért számukra. A Valladolid harmadszor nyert, de csupán először pályaválasztóként. A sereghajtó Levante tizedszer kapott ki, hatodszor vendégként, ahol továbbra sem sikerült pontot szereznie.

A Huelva is sokáig várt a vezető gólra, ezt végül Martins szerezte az Osasuna elleni összecsapáson a 69. percben. Az Huelva harmadszor tudott győzni, másodszor hazai környezetben, az Osasuna ötödször kapott ki, negyedszer idegenben.

Az első félidő után már a másodikból is eltelt 23 perc, amikor a Santander megszerezte a vezető találatot La Corunában, amelyre a Depor részéről nem érkezett felelet a találkozó hátralévő részében. Ötödször nyert a Santander, másodszor vendégként, a kiesőhelyen álló Depor hatodszor kapott ki, negyedszer La Corunában. Hazai mérlege a legrosszabb a ligában: hat találkozó, négy pont, mínusz hetes gólkülönbség.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

12. FORDULÓ:
Almeria - Atletico Madrid 0-0
Deportivo La Coruna - Racing Santander 0-1 (Tchité 68.)
Espanyol - Athletic Bilbao 2-1 (Tamudo 39., Ocio 91. - öngól, ill. Gabilondo 2.)
Real Betis – Zaragoza 2-1 (Pavone 80., 92., ill. D’Alessandro 34.)
Recreativo Huelva – Osasuna 1-0 (Martins 69.)
Valladolid – Levante 1-0 (González 63.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik