Schuster: Rosszul sikerült a főpróba, de most már erősek vagyunk!

Vágólapra másolva!
2007.09.05. 12:41
Az AS részletes interjút közölt Bernd Schusterrel, a Real Madrid vezetőedzőjével, amiben a szakember nyilatkozott a jelenlegi keretről, a felkészülési időszak sikertelenségeiről, és arról, hogy milyen megállni a helyüket a La Liga és a Bajnokok Ligája kettős frontján. Végül a saját jövőjével kapcsolatos jövőbeli terveit is felvázolta, és beismerte: akár egy évtizedet is szívesen eltöltene a királyi gárdánál.
A királyi gárda két fontos győzelmen van túl, a játékosok pedig az eredméynes futball mellett már-már látványosan játszanak
Reuters
A királyi gárda két fontos győzelmen van túl, a játékosok pedig az eredméynes futball mellett már-már látványosan játszanak
A királyi gárda két fontos győzelmen van túl, a játékosok pedig az eredméynes futball mellett már-már látványosan játszanak
Reuters
A királyi gárda két fontos győzelmen van túl, a játékosok pedig az eredméynes futball mellett már-már látványosan játszanak

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A tréner beismerte, hogy a felkészülési időszak nem egészen úgy sikerült, ahogy tervezte, de a csapat - két győzelemmel a hát mögött - már készen áll az új szezon kihívásaira.

„Nem örülök annak, hogy ez a felkészülési időszak úgy zajlott, ahogy, de mivel későn érkeztem, ezen már nem tudtam változtatni – kezdte a mester. – Én sosem játszattam volna a csapatomat mindössze négy napi edzés után. Tíz nap után pedig már a Hannoverrel, a Moszkvával és a Deportivóval kellett megküzdenünk. Így nem fog menni a későbbiekben, ezen változtatni kell.”

„Szeretném, ha kissé gördülékenyebben mennének a dolgok, de valahol törvényszerű, hogy így alakult. A keret még nem volt teljes, vártunk még több játékost is, ez pedig nyugtalanságot ás feszültséget szült a csapaton belül.”

„Én is szomorú és elkeseredett voltam a felkészülési időszakban, hiszen számos mérkőzést elveszítettünk, én pedig nem ezért jöttem ide. Borzalmas volt, mikor a Sevilla a Szuperkupában az oda- és visszavágón szinte kiütött minket, így jót tett a sikeres bajnoki nyitány.”

„Ez sok játékost fellelkesített, olyanokat is, akiket egyébként nem könnyű motiválni. Most már minden könnyebben megy” – értékelt Schuster.

„Őszintén szólva nem nagyon szeretem, amikor csak lépésről-lépésre, lassan jönnek az eredmények. A Real Madrid nem az a csapat. Mindenkinek jót tesz az együttesben, ha sikeresek vagyunk.”

Majd rátért a mutatott játékra és a játékosokra is: „Nem elég, ha a szép játékra törekszünk. A helyezkedés állandóan gyakoroljuk. Nem várjuk a labdát, hanem elé megyünk. Robinho, Sneijder, Raúl és Ruud (Van Nistelrooy) nagyon jó ebben.”

„Megvannak azok a játékosaink, akikre szükségünk van. Gabriel Heinze érkezése óriási terhet vett le a vállunkról, hiszen nagyszerű védő. Metzelder szintén remek focista. Nyugodtan mondhatom: kiegyensúlyozott és erős keretünk van.”

A mostanában gyakran fölmerülő Raúl-kérdéshez is volt hozzáfűznivalója, és a spanyol támadót önmagához hasonlította.

„Ami a játékot illeti, anno a rutin és az évek nekem nem tettek jót. Ez még Barcelonában történt velem, és a szurkolókra is hatással volt. Nyolc év után már nem akarták, hogy náluk játsszak. Raúl hasonló helyzetben lehet, újra meg kell találnia az örömet a játékban. Én azt mondom: ő csak győztesen kerülhet ki ebből a szituációból. A Madrid stílusa nagyon fekszik neki, így csak arra kellene figyelnie, hogy élvezze a saját játékát.”

Végül saját jövőjére tért ki, elsősorban természetesen a Real Madridra vonatkozóan.

„Szeretném, ha olyan lenne a miliő itt is, mint Angliában, ahol egy edző sokáig edzi ugyanazt a csapatot. Szívesen aláírnék a Madridhoz akár egy évtizedre is, ami persze számomra elképzelhetetlen lenne egy másik spanyol vagy egy német csapat esetében.”

A Real Madrid jelenleg két mérkőzést követően a spanyol bajnokság élén áll, miután hazai pályán 2-1-re legyőzte a városi rivális Atléticót, majd idegenben 5-0-ra kiütötte a Villarreal együttesét.

VIDEO - A REAL MADRID MÉRKŐZÉSÉNEK ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik