Rijkaard szerint a frissesség, a sajtó szerint a fantázia hiányzott

Vágólapra másolva!
2007.08.27. 11:14
Kisebb meglepetésre gólnélküli döntetlent játszott a spanyol bajnoki ezüstérmes FC Barcelona a 2007-2008-s bajnoki szezon nyitányán a Racing Santander vendégeként. Frank Rijkaard vezetőedző a mérkőzés után a frissességet hiányolta csapatából, míg a spanyol sajtóban az ezúttal fantáziátlan fantasztikus négyest kritizálják.
Katalán szenvedés, három tételben
Reuters
Katalán szenvedés, három tételben
Katalán szenvedés, három tételben
Reuters
Katalán szenvedés, három tételben

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
„Nem voltunk elég frissek” - nyilatkozta a mérkőzést követően a katalánok holland szakvezetője, aki azt is hozzátette, hogy csapatának „nem volt jó napja”.

És akkor még finoman fogalmazott. A Barcelona legjobbja minden bizonnyal Victor Valdés kapus volt, aki több alkalommal is bravúrral hárította a veszélyes hazai lövéseket, míg egy helyzetnél, amikor már ő is verve volt, a kapufa mentett.

A mérkőzés lehetőségét Xavi hozta össze, míg a mérkőzést mentését Luis Fernández mutatta be, amikor utóbbi a gólvonalról, ollózva vágta ki a katalán középpályás, amúgy gólba tartó emelését.

A második felvonásban a 61. percben érkezett Thierry Henry, méghozzá Lio Messi helyére, de Ronaldinho és Samuel Eto’o első félidőben mutatott teljesítménye láttán az ő cseréjük sem lett volna meglepetés.

A második felvonásban aztán jobban iparkodott a Barca - Ronaldinho és Henry előtt is adódott lehetőség a gólszerzésre -, de nem eléggé. A meglepetés aztán a hajrában lett majdnem még nagyobb: Munitis próbálkozásánál azonban Valdés a helyén volt.

„Többet kell dolgoznunk” - vonta le a mérkőzés konzekvenciáját Rijkaard.

„Ellenfelünk nem volt képes sok helyzetet kialakítani” - mondta a holland, majd kényszerűen elismerte, saját csapat is hasonló cipőben járt.

Pedig a hazaiak friss szerzeménye, Ebi Smolarek egy durva belépő miatt a 68. percben egy ártalmatlan szituációban kiállíttatta magát, ám az emberelőnyt sem tudta kamatoztatni a vendégcsapat.

Rijkaard a 63. percben cserével próbálta frissíteni csapatát, Messi helyére Henryt állította - tehát a fantasztikus négyes nem lehetett egyszerre a pályán -, de terve, hogy a csapat így mélységből induló játéka, kihasználva a francia, illetve a pályán maradt Eto’o gyorsaságát, nem hozott eredményt.

A vezetőedzőhöz hasonlóan ezúttal nem volt csalódott a csapatot 2006-2007-s bajnoki teljesítménye miatt többször is nyíltan, élesen bíráló Xavi Hernandez.

„Nem kell riadót fújni - mondta a középpályás, utalva arra, hogy még csak a szezon elején járnak. A válogatott klasszis szerint kellő nyomást gyakoroltak az ellenfélre, mezőnyjátékban is riválisuk fölé kerekedtek, de a Santander nagyszerűen védekezett. Smolarek kiállítását, amelynek köszönhetően kisebb csetepaté is kialakult az oldalvonal mellett, pedig egyszerűen érthetetlennek nevezte.

VIDEO - A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


VIDEO - SMOLAREK KIÁLLÍTÁSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik