A kupagyőztes szerzett előnyt a Szuperkupa első mérkőzésén

Vágólapra másolva!
2007.08.12. 00:12
Egygólos előnyt szerzett a Sevilla a spanyol Szuperkupa első mérkőzésén. Az andalúzok Luis Fabiano tizenegyesével verték 1-0-ra a Real Madridot. Bernd Schuster gárdájának sokat kell javulnia a visszavágóra.
Luis Fabiano gólöröme az egyetlen találat után
Luis Fabiano gólöröme az egyetlen találat után
Luis Fabiano gólöröme az egyetlen találat után
Luis Fabiano gólöröme az egyetlen találat után

A spanyol Szuperkupa első mérkőzésére a kupagyőztes Sevilla otthonában került sor, ellenfél a bajnok Real Madrid volt.

Juande Ramos, a hazaiak edzője az új szerzemények közül Keitát és Boulahrouzt is beállította a kezdőbe, De Mul csak a kispadon kapott helyet. Bernd Schuster gárdájában Pepe volt Cannavaro társa a védelem közepén, és az előző szezonban Santanderbe kölcsönadott Balboa is a kezdő tagja volt.

Az elején Casillas és Palop is ziccert hárított, majd a 28. percben megszerezték a vezetést a hazaiak: Duda kapott remek labdát a tizenhatoson belül, majd amikor lőni akart, Sergio Ramos utolérte. Az egyensúlyából kibillentett középpályás lövése így messze a kapu mellett ment el, de Perez Burrull játékvezető tizenegyest ítélt. A labda mögé Luis Fabiano állt, és magabiztosan lőtt a jobb sarokba.

A madridiaknál Guti állt a legközelebb a gólszerzéshez, aki egy szabadrúgás után kevéssel lőtt kapu mellé. A Sevilla előtt is adódott egy hatalmas lehetősége, a Casillas által röviden kiütött labdát Luis Fabiano, látványos mozdulattal ugyan, de kapu mellé küldte.

A szünet után sem javult fel a Real Madrid játéka, a jóval összeszokottabb Sevilla irányította a játékot. Igaz, ezt újabb góllal, gólokkal nem tudták bizonyítani az andalúzok. A fővárosiakon az sem segített, hogy Julio Baptistát, az egykori sevillai kedvencet is harcba dobta Juande Ramos. A 62. percben pedig Saviola is lehetőséget kapott.

A sevillaiak végül egygólos győzelmet arattak (majdnem ez is veszélybe került, hiszen Diarra lövését bravúrral védte Palop a 90. percben), de kérdés, hogy ez az előny mire lesz elég a madridi visszavágón. Az viszont biztos, hogy a fővárosiaknak nagyot kell javulniuk, ha győztesen akarnak kijönni a párharcból.

SPANYOL SZUPERKUPA

1. MÉRKŐZÉS:
Sevilla – Real Madrid 1-0 (Luis Fabiano 28.-11-es)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik