Jerzy Dudek is ingyen szerződhet a Santiago Bernabeu Stadionba

Vágólapra másolva!
2007.07.12. 14:38
Jerzy Dudek lesz a Real Madrid spanyol futballklub negyedik igazolása ezen a nyáron – jelentette csütörtökön a Marca című sportnapilap. Az újság szerint a lengyel kapus már megegyezett a fővárosiakkal, és kétéves szerződést írhat alá. Időközben csütörtökön bemutatták az FC Portótól érkező brazil születésű védőt, Pepét a Bernabeu-stadionban.
Jerzy Dudek a 2005-ös Bajnokok Ligája-döntő hőse volt. Most a Real Madridban Iker Casillasszal kell majd megküzdenie a helyéért
Jerzy Dudek a 2005-ös Bajnokok Ligája-döntő hőse volt. Most a Real Madridban Iker Casillasszal kell majd megküzdenie a helyéért
Jerzy Dudek a 2005-ös Bajnokok Ligája-döntő hőse volt. Most a Real Madridban Iker Casillasszal kell majd megküzdenie a helyéért
Jerzy Dudek a 2005-ös Bajnokok Ligája-döntő hőse volt. Most a Real Madridban Iker Casillasszal kell majd megküzdenie a helyéért

A Marca értesülése szerint a 34 esztendős Dudeket a jövő héten mutatják be hivatalosan is a Bernabeu-stadionban, a Real Madrid részéről azonban ezt még nem erősítették meg.

A 2001 és 2007 között az angol Liverpool alkalmazásában álló, 185 cm magas játékosnak lejárt a szerződése az Anfielden, így a Madrid ingyen szerezheti meg a játékjogát.

A királyi gárda körülbelül két hete keres új kapust, miután Iker Casillas eddigi tartalékját, Diego Lopezt nemrégiben továbbadták a Villarrealnak.

Dudek a negyedik új szerzeménye a blancócnak ezen a nyáron. A német Christoph Metzelder (középső védő) a Borussia Dortmundtól, az argentin Javier Saviola (csatár) az FC Barcelonától érkezik, és egyikük sem kerül semmibe, mivel lejárt a szerződésük korábbi csapataiknál.

Dudek szintén úgynevezett „szabadügynökként” köthet szerződést a Reallal. Bernd Schuster, az új német vezetőedző kinevezése után először az FC Porto védője, Pepe érkezését jelentették be a 30-szoros bajnoknál, a brazil középső védőért 30 millió eurót „csengetett ki” Predrag Mijatovics sportigazgató.

Pepét egyébként ma már hivatalosan is bemutatták a fővárosban.

Látható, hogy Bernd Schuster – akinek az a feladata, hogy ne csak eredményes, hanem látványos, támadó futballt játszó csapatot rakjon össze – először a védelmet erősítette meg, és gondoskodott egy tartalékkapusról.

Saviola mellett a későbbiekben további támadó futballisták érkezése is várható, ezek nélkül ugyanis nehéz lesz sziporkázó játékot bemutatni.

Az már az eddig történtek alapján megállapítható, hogy a Real Madrid ezen a nyáron sokkal okosabban igazol, mint korábban, hiszen az eddigi négy új szerzeménye közül egyik sem rossz játékos, és háromért egy fillért sem kellett kifizetnie a világ leggazdagabb klubjának.

DECEMBER 28-ÁN LESZ A BARCELONA–REAL MADRID ÖSSZECSAPÁS

Madridi városi derbin mutatkozik be Bernd Schuster bajnoki mérkőzésen a Real Madrid kispadján. A királyi gárda a Santiago Bernabéuban fogadja a rivális Atlético Madrid csapatát az augusztus 28-i rajton.
Az egyik meglepetéscsapat, a Racing Santander otthonában kezd az előző szezon ezüstérmese, az FC Barcelona. Juande Ramos együttese, a Sevilla a Getafe ellen játszik az első fordulóban, ami azt jelenti, hogy Michael Laudrupnak – a vendégek edzőjének nem lesz könnyű a debütálás az andalúzok ellen.
Hazai pályán kezdi meg a szezont a 2006–2007-es idény negyedikje, a Valencia, az ellenfél a Manuel Pellegrini által edzett Villarreal lesz.
Az idény legjobban várt mérkőzésére a Barcelona-Real Madrid összecsapására december 28-án kerül sor, míg a Király Kupa fináléját március 27-én rendezik.

AZ 1. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA:
Real Madrid Atlético Madrid
Athletic Bilbao Osasuna
Recreativo Huelva Real Betis
Espanyol Real Valladolid
Deportivo La Coruna Almería
Valencia Villarreal
Real Mallorca Levante
Murcia Real Zaragoza
Racing Santander Barcelona
Sevilla Getafe

VIDEÓ – A 2005-ÖS BAJNOKOK LIGÁJA-DÖNTŐ TIZENEGYESPÁRBAJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik