Bernd Schuster megerősítette Javier Saviola szerződtetését

Vágólapra másolva!
2007.07.10. 16:02
Bernd Schuster személyében hétfő óta új szakvezető irányítja a spanyol bajnokcsapatot, a Real Madridot. A német szakember ma egy rádiónyilatkozatban erősítette meg azokat a spanyol médiaértesüléseket, miszerint a fővárosiak leszerződtették a Barcelona támadóját, Javier Saviolát. Az argentin a tavasz folyamán már több célzást tett arra vonatkozóan, hogy a nagy rivális királyiaknál folytatja pályafutását, de madridi részről most először erősítették meg hivatalosan is a hírt.
Saviola harmadszor búcsúzik Barcelonától, de ezúttal nem kölcsönbe távozik
Saviola harmadszor búcsúzik Barcelonától, de ezúttal nem kölcsönbe távozik
Saviola harmadszor búcsúzik Barcelonától, de ezúttal nem kölcsönbe távozik
Saviola harmadszor búcsúzik Barcelonától, de ezúttal nem kölcsönbe távozik

„Saviola ideális csatár - mondta az újonnan érkezett játékosról Schuster -, játékában mindig benne van a gól, fiatal és ég a bizonyítási vágytól. Vannak ugyan még tisztázásra váró apró részletek, de a visszhangok kedvezőek.”

Saviola 20 évesen, nagy reményekkel érkezve szerződött Barcelonába, de három, sikerekben szerény év után előbb a Monacóhoz, majd a Sevillához adták őt kölcsön egy-egy esztendőre. Miután ott érett és gólerős játékot mutatott, a mögöttünk hagyott szezont "anyaegyesületében", a Barcelonában tölthette, inkább kevesebb, mint több sikerélménnyel gazdagodott. Nem tudott gyökeret ereszetni a csapatban, váltása nem meglepő, a katalánok sem ragaszkodtak hozzá túlságosan.

Ramon Calderón klubelnök madridi kalapjában Saviolánál ütősebb nevek is szerepelnek, de ellentétben a Barcelonában mellőzött argentin támadóval a kívánságlista többi szereplője csúcsformát mutat, csapataik meghatározói. Schuster azonban nem kerülhette meg, hogy róluk ne ejtsen szót.

„Cristiano Ronaldo ebben az esztendőben biztos nem jön hozzánk - zárta rövidre a német szakember a Manchester United portugál szélsőjével kapcsolatos találgatásokat. - Kaká megszerzése igen nehéz feladat lenne ebben az évben, igaz nem teljesen lehetetlen.”

A brazil irányító a BL-győztes AC Milan alapembere, így érhetően a piros-feketék is ragaszkodnak hozzá, tisztában van ezzel Schuster is.

„Minden bizonnyal könnyebb lenne a helyzetünk, ha már ebben az évben csatlakozni tudna hozzánk, de nem csüggedünk akkor sem, ha most még nem tudjuk megszerezni. Nagy erősítést jelentene, de nem akarunk konfliktusba kerülni emiatt a milánói klubbal, amelyik nagyon ragaszkodik hozzá. Logikus, hogy nem engedik csak úgy távozni. Ezért hiszem, nekünk sem kell túlságosan leragadni ennél a pontnál.”

Kakát Ramon Calderón elnök tavalyi megválasztásakor már egyszer biztosra megígérte a madridi szurkolóknak, de hiába próbálkozott egy évvel ezelőtt egész nyáron a presidente, a középpályás végül Milánóban maradt. Mint ahogy Fabregas is Londonban. Az Arsenal spanyol légiósával kapcsolatosan annyival könnyebb a helyzet, hogy a középpályás nagyon szeretne hazájába visszatérni, erről szerdán ül le beszélgetni Arséne Wengerrel.

„Nagyon érdekel minket Cesc megszerzése - mondta a német szakember -, de élő szerződése miatt az ő leigazolása is nehéz, de azért megpróbáljuk. Három-négy játékos jöhet még, akikkel komplett lehet a keretünk.”

Egy újabb játékost viszont ma már igazoltak a királyiak, méghozzá a Brazíliában született, de portugál állampolgárságú Kléper Laveran Lima Ferreirát, „futballnevén” Pepét, akivel öt évre szóló szerződést kötöttek. A középső védőért, aki ezt megelőzően három évig volt a Porto játékosa, 30 millió eurót fizettek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik