Viszonylag olcsón vette meg Thierry Henryt a Barcelona az Arsenaltól

Vágólapra másolva!
2007.06.23. 20:59
A nyár átigazolási szenzációját jelentette, hogy Thierry Henry megállapodott a spanyol Barcelonával. A francia csatár 1999 óta játszott az angol Arsenalban, amellyel bajnoki címeket, kupagyőzelmeket szerzett és négyszer volt a Premier League gólkirálya. A 29 éves támadót relatív olcsón, 24 millió euróért (hat milliárd forint) szerződteti a katalán csapat.

Hiába mondogatta az elmúlt két évben állandóan Henry, hogy nem megy el az Arsenaltól, hiába kötött 2010-ig szóló szerződést, mégis bekövetkezett, amitől az Ágyúsok tartottak. A kiváló csatár nem bírt ellenállni a katalán klub ajánlatának és négy évre a Barcához igazol.

”Nehéz döntés volt, amelynek meghozatalában nagy szerepe volt annak, hogy David Dein elnökhelyettes távozott, Arséne Wenger pedig nem kívánta meghosszabbítani 2008-ban lejáró kontraktusát. A Barcelona egy fantasztikus klub, ez a csapat a támadófocit favorizálja, ami a számomra kedvező. Mindig is hálás leszek az Arsenalnak, az együttes szurkolóinak, akiktől sok szeretetet kaptam” - mondta a távozó klasszis.

A csatár eligazolásának részleteiről a vasárnapi Nemzeti Sportban olvashatnak bővebben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik