Messi, Silva, Ramos, Nistelrooy és Hinkel a kategóriák élén

Vágólapra másolva!
2007.06.21. 17:11
Rendhagyó összeállítás érdekes eredményeiről olvashatunk a Marca című spanyol újság internetes kiadásában, amely öt különböző kategóriában szavaztatta meg olvasóit a 2006-2007-s labdarúgó bajnoki szezonról. A csütörtök délutáni állapot szerint a szezon legjobb játékosa Lionel Messit (Barcelona), a felfedezettje pedig a valenciai David Silva lett.
Csapatával ellentétben jól sikerült Messi szezonja: a szurkolók a szezon legjobbjánák látták
Csapatával ellentétben jól sikerült Messi szezonja: a szurkolók a szezon legjobbjánák látták
Csapatával ellentétben jól sikerült Messi szezonja: a szurkolók a szezon legjobbjánák látták
Csapatával ellentétben jól sikerült Messi szezonja: a szurkolók a szezon legjobbjánák látták

A Barca ördöngösen cselező argentin villámszélsője nem sokkal előzi meg a gólkirályi címet szerző holland Ruud van Nistelrooyt. Utánuk azonban előbb nagy űr, majd a brazil Daniel Alves (Sevilla), illetve két spanyol válogatott, Sergio Ramos (Real Madrid) és David Villa (Valencia) következik. A további szavazásra érdemesnek talált játékosok támogatottsága elhanyagolható, illetve az argentin Diego Militót (Zaragoza) lehet még megemlíteni.

A legjobb edző szavazáson a Sevillával UEFA-kupát nyerő, bajnoki bronzérmes Juande Ramos (38.13 százalék) lett a befutó, őt követi a Real Madriddal bajnok Fabio Capello (20.2), illetve az olasz szakember leendő utódja(?), a német Bernd Schuster (Getafe, 15.83). A tavaly mindent vivő, csapatával BL-t és bajnokságot is nyerő holland Frank Rijkaardra (Barcelona) nem is lehetett szavazni…

A legnagyobb csalódás kategóriában a német válogatott Andreas Hinkel végzett az első helyen (Sevilla, 38.16 százalék), aki nagy tervekkel érkezett bár, mégis csupán 12 bajnokin kapott lehetőséget a bronzérmes andalúz gárdában. Második helyre a francia Thuram (Barcelona, 20.04), a harmadikra Diego Rivas (Real Sociedad, 16.22) fért fel.

Az év felfedezettje a valenciai David Silva lett (49.89 százalék), aki rendkívül magabiztosan utasította maga mögé Miguel Torrest (Real Madrid, 16.79), Soldadót (Osasuna, 8.16), és a többieket.

A legszebb gól Van Nistelrooyé (Real Madrid, 33.68 százalék): a holland center egy baloldali beadást vágott be kapásból, 14 méterről a Valencia kapujába, amely három pontot ért csapatának.

Második Ronaldinho (Barcelona, 21.55) pazar ollózásos gólja a Villarreal elleni 4-0-nál, míg harmadik csapattársé, Messié (Barcelona, 19.02) a Real Madrid elleni 3-3-on.

A LIGA LEGJOBB JÁTÉKOSA A MARCA SZAVAZATI ALAPJÁN (116337 SZAVAZAT)
1. Lionel Messi argentin Barcelona 39.51 százalék
2. Ruud van Nistelrooy holland Real Madrid 30.09
3. Dani Alvés brazil Sevilla 9.88
4. Sergio Ramos spanyol Real Madrid 7.2
5. David Villa spanyol Valencia 5.36
6. Diego Milito argentin Zaragoza 3.26
7. Fréderic Kanouté mali Sevilla 1.65
8. Raúl Tamudo spanyol Espanyol 1.2
9. Roberto Abbondanzieri argentin Getafe 1.07
10. Diego Forlán uruguayi Villarreal 0.79
---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik