Hiába parádézott a Rijkaard-csapat, csak az ezüstérem jutott nekik

Vágólapra másolva!
2007.06.17. 23:03
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 38., utolsó fordulójában hiába nyert a Barcelona egy félidőnyi parádé után négy góllal Tarragonában, a Real Madrid, ha nehezen is, de hozta a Mallorca elleni hazai mérkőzését. A királyiak 0-1-ről álltak fel és nyertek 3-1-re, így a királyiak 30. bajnoki címüket nyerték meg. A címvédő katalánoknak a rosszabb egymás elleni mérlegük miatt be kell érniük az ezüstéremmel.
Így kezdődött: Messi centerezésénél Rubén Pérez már verve volt, majd érkezett Puyol
Reuters
Így kezdődött: Messi centerezésénél Rubén Pérez már verve volt, majd érkezett Puyol
Így kezdődött: Messi centerezésénél Rubén Pérez már verve volt, majd érkezett Puyol
Reuters
Így kezdődött: Messi centerezésénél Rubén Pérez már verve volt, majd érkezett Puyol

Kevésen múlt, hogy fel nem billent a pálya Tarragonában, akkora volt a vendégek látható technikai, taktikai fölénye, amely az idei szezon rossz szokásaival ellentétben ezúttal komoly helyzetek sokaságában is megmutatkozott.

Eto’o az ötödik percben lesgólt szerzett, de védenie Valdésnek kellett egy nem túl nehéz lövést négy perccel később.

Nagy elszántsággal már a saját tizenhatosa előtt megzavarta a labdát tartani igyekvő hazai védőket a gránátvörös-kékek ezúttal narancssárgában pompázó csapata, de a legnagyobb ováció akkor tört ki, amikor a 17. percben a Mallorca vezetést szerzett Madridban a Real ellen.

Az ekkor magát bajnoknak érző címvédőnek három percre volt szüksége, hogy sorsát részben a saját kezébe is vegye. Deco kiugratása után Messi volt önzetlen és pontos, Puyol pedig a hálóba lőhetett.

Támadásban maradtak a vendégek, előbb Eto’o lőtt egy második meg nem adott gólt - ezúttal is lesállás miatt érvénytelenítették a kameruni találatát -, majd ziccerben Rubén Pérez védte szögletre a támadó lövését.

A 34. perc hozott újabb fordulatot, amikor hír jött Madridból: a gólhátrányban lévő Real sérülés miatt elveszítette elsőszámú gólfelelősét, a holland Ruud van Nistelrooyt.

A bűvös három perc ezt követően is bevált: ennyi idő kellett Messinek, hogy a hír után a Barca-gólt megszerezze. További három perc elteltével Ronaldinho volt eredményes szabadrúgásból, a mérkőzés eldőlt. A félidő hajrájáig elvoltak ugyan a csapatok, de láthatóan a maguk részéről letudottnak tekintették a vasárnap estére kirótt munkát. A Barca-sorsa végképp a madridiak és a mallorcaiak kezébe került.

A második felvonás Messi korai góljával indult: gyakorlatilag egy jó passzal és egy jó csellel sakk-matt helyzetet alakítottak ki a vendégek, akik góllal büntettek.

A folytatásban leült a találkozó, előbb a lendületüket, majd a motivációjukat vesztették el a Barca-játékosok - így a hazaiak is helyzeteket tudtak kialakítani, gólt és kapufát is szereztek a hajrában -, hiszen a Real ezúttal is legyűrte soros ellenfelét és ha kis szerencsével, de nem érdemtelenül jutott a három bajnoki ponthoz.

Csillogó teljesítmény után lehajtott fejjel hagyták el a pályát a Barca játékosok, a címvédőnek meg kellett elégednie az ezüstéremmel, mert a szezon nagy részében bizony igencsak hullámzó teljesítményt nyújtott.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, 38. (UTOLSÓ) FORDULÓ:


TARRAGONA BARCELONA
Rubén Pérez Valdés
Calvo Zambrotta
Navas Thuram
Matellán Puyol
Marco Van Bronckhorst
Chabaud Iniesta
Ismael Xavi
Morales Deco
Generelo Messi
Cuellar Eto'o
Portillo Ronaldinho
Vezetőedző: Vezetőedző:
Paco Flores Frank Rijkaard


Gólszerzők: Puyol (20.), Messi (34., 50.), Ronaldinho (37.), Grahn (83.), Zambrotta (91.)
Cserék: Generelo helyett Pinilla (56.), Cuellar helyett Grahn (64.), Morales helyett Merino (73.), Deco helyett Motta (73.), Thuram helyett Oleguer (73.), Messi helyett Ezquerro (82.)
Sárga lap: Navas (43.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik