Kettős győzelemmel jutott be a kupadöntőbe Juande Ramos csapata

Vágólapra másolva!
2007.05.09. 23:17
Az idegenbeli siker után hazai pályán is győzött a Sevilla labdarúgócsapata, és bejutott a Spanyol Kupa döntőjébe. Juande Ramos együttese 5-0-s összesítéssel jutott be, ellenfele a Getafe-Barcelona párharc győztese lesz.
Ernesto Chevantont üdvözlik a társak a gólja után
Reuters
Ernesto Chevantont üdvözlik a társak a gólja után
Ernesto Chevantont üdvözlik a társak a gólja után
Reuters
Ernesto Chevantont üdvözlik a társak a gólja után

Nyugodtan készülhetett a Deportivo La Coruna elleni hazai mérkőzésre a Sevilla, hiszen a galíciai mérkőzésen magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott.

Alig három perc után Duda révén összesítésben tovább növelte előnyét Juande Ramos csapata, a középpályás szabadrúgásból tekert Munua kapujába.

Az andalúzok továbbra is támadásban maradtak, elsősorban Chevanton volt veszélyes. Az uruguayi támadó a 30. percben elhibázott egy nagy helyzetet, de két perc múlva már bevette a kaput: egy szép testcsellel átverte a tizenhatoson belül Filipét, majd a jobb sarokba lőtt.

A biztos vezetés után némileg csökkent a bajnoki címre és UEFA-kupa sikerre is törő hazaiak koncentrációja, Chevanton például óriási helyzetben a kapu fölé lőtt.

A hátralévő időben próbálkozott a Depor, de nem tudták bevenni Palop hálóját. Főleg úgy nem, hogy a sevillai kapus a 80. percben óriási bravúrral védte De Guzman kacsázó lövését.

A Sevilla végül kettős győzelemmel jutott a Spanyol Kupa döntőjébe, ahol a Getafe-Barcelona összecsapás győztesével találkozik. Nagyon nagy meglepetés lenne azonban, ha nem a katalánok kerülnének be a döntőbe…

SPANYOL KUPA,

ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Sevilla-Deportivo La Coruna 2-0 (Duda 3., Chevanton 34.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik