„Messidona” gyönyörű gólja a fő téma a spanyol újságokban

Vágólapra másolva!
2007.04.19. 15:20
Megnyugtató előnyt szerzett a Barcelona labdarúgócsapata a Spanyol Kupa elődöntőjében, miután 5-2-re legyőzte szerda este a Getafét. A mérkőzés legemlékezetesebb pillanata Lionel Messi első gólja volt, aki több védőt is kicselezve, a félpályától indulva lőtt a vendégcsapat hálójába.
Lionel Messi remekelt a Getafe ellen
Reuters
Lionel Messi remekelt a Getafe ellen
Lionel Messi remekelt a Getafe ellen
Reuters
Lionel Messi remekelt a Getafe ellen

Az argentin szupertehetség két gólt szerzett az elődöntő első meccsén, és ő a mérkőzés után arról a Diego Maradonáról beszélt, aki hozzá hasonló gólt lőtt az 1986-os világbajnokságon Anglia ellen.

„Diego mindig mögöttem állt, és remélem, hamarosan jobban lesz.” – nyilatkozta Messi. – „Egész Argentína szeretné újra egészségesnek látni.”

A 19 éves szélső így értékelte a gólját.
„Láttam a folyosót, és megindultam, ahogy mindig szoktam. Bár Samuel Eto’o jó helyzetben állt egy kényszerítőhöz, de két védő is figyelt rá, úgyhogy végül saját magam oldottam meg a helyzetet…”

A csodálatos találat természetesen vezető helyet foglalt el a csütörtöki sportújságokban. A barcelonai Sport című napilap „Messi, a szupersztár” címmel jelent meg, míg a Marca weboldalán nemes egyszerűséggel „Messidonának” nevezték az argentin csillagot.

Frank Rijkaard, a katalánok edzője a találatot művészi munkának írta le a találkozót követő sajtótájékoztatón. Az egyetlen, aki nem lelkesedett, az Bernd Schuster, a Getafe trénere volt.
„Nem tudom nézőként értékelni ezt a gólt. Meg kellett volna állítanunk, még azon az áron is, ha sárga lapot kapunk érte.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik