Tarragonában kikapott a listavezető Sevilla, élen maradt a Barca

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.03.11. 19:09
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a listavezető Sevilla Tarragonában minimális különbséggel szenvedett vereséget, így át kellett adnia vezető helyét a tabella élén. A történtek külön érdekessége, hogy a Real Madridnál létszámfölöttinek talált és kiebrudalt Portillo szerezte a találkozó egyetlen gólját, amely a tegnap egy pontot szerző katalánoknak jelentett leginkább örömet.
Luis Fabiano (Sevilla, balra) és Marco Ortega (Gimnastic) küzd a labdáért
Reuters
Luis Fabiano (Sevilla, balra) és Marco Ortega (Gimnastic) küzd a labdáért
Luis Fabiano (Sevilla, balra) és Marco Ortega (Gimnastic) küzd a labdáért
Reuters
Luis Fabiano (Sevilla, balra) és Marco Ortega (Gimnastic) küzd a labdáért

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A Valencia elleni hazai döntetlen, majd a Bilbao elleni idegenbeli győzelmet követően ismét veretlen maradt az újonc, sokáig sereghajtó Tarragona. A Gimnastic ezúttal is hazai pályán tréfált meg egy nagycsapatot, jelen esetben az éllovas Sevillát.

A győztes találat a volt Real-játékos, Portillo nevéhez fűződik, aki a előző fordulóban, a Bilbao ellni előző győztes meccsen is betalált az ellenfél hálójába.

A dél-spanyolországiak a Barcelona tegnapi döntetlenjét kihasználva akár három pontosra is növelhették volna az előnyüket, így viszont rosszabb gólkülönbségükkel a bajnoki címvédő katalánok mögé szorultak a második helyre.

A sereghajtó Sociedad hazai pályán egy góllal bizonyult jobbnak a Mallorcánál.

A hazaiak a hajrában González 76., illetve Gerardo 89. percben történt kiállítását követően már kettős emberhátrányban őrizték előnyüket, amelyet a hosszabbításban még ilyen felállás mellett is kettőre tudtak növelni.

Izgalmasan alakulhat majd a kiesés ellen folytatott küzdelem, ha az alsóházi csapatok elkezdik szorgosan gyűjteni a pontokat, mindjárt hármasával.

A Celta az első félidő hajrájában szerzett vezetést Vigóban a Bilbao ellen és hogy milyen jó időben tették ezt, arra csak a 62. percben jöhettek rá, amikor Pérez második sárga lapos kiállítását követően emberhátrányba kerültek.

A baszk vendégeket nem érte váratlanul az emberfór és négy perc alatt egyenlítettek. Az eredmény a lefújásig már nem változott.

A Huelva rögtön a találkozó elején vezetést szerzett a Getafe vendégeként, de a hazaiak még az első félidő felénél egyenlíteni tudtak. Több gól itt sem esett.

A Santander-Espanol találkozón gyors gólváltást követően már a 10. percben kialakult az 1-1-s végeredmény.

A Zaragoza egy pontot szerzett Sevillában a Betis vendégeként, a vendégek gólját a szezonban igen termékeny Diego Milito szerezte.

A Deportivo kétgólos vereséget szenvedett Madridban az Atlético vendégeként: a hazaiak a mérkőzés elején - a harcos Galletti a 37. másodpercben egy kósza előreívelést vágott 18 méterről a Depor hálójába – és a végén is egy-egy gólt lőttek a vendégeknek, akik egyik gólra sem tudtak válaszolni.

A forduló zárómérkőzésen a Valencia Fernando Morientes 92. percben szerzett fejesgóljával mentett egy pontot az Osasuna vendégeként.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

26. FORDULÓ:
Real Sociedad – Mallorca 3-1 (Savio 27., Kovacsevics 44., Prieto 93., ill. Ibagaza 40.)
Real Betis – Zaragoza 1-1 (Assuncao 45. – 11-esből, ill. D. Milito 23.)
Getafe - Recreativo Huelva 1-1 (Güiza 24., ill. Uche 4.)
Gimnástic Tarragona – Sevilla 1-0 (Portillo 76.)
Celta Vigo - Athletic Bilbao 1-1 (Angel 36., ill. Aduritz 70.)
Racing Santander – Espanyol 1-1 (Garaza 10., ill. Riera 6.)
Atlético Madrid – Deportivo La Coruna 2-0 (Galletti 1., Mista 84.)
Osasuna – Valencia 1-1 (Punal 36. – 11-esből, ill. Morientes 92.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik