A két spanyol gigász az El Clásico megnyerésével kaphat feloldozást

Vágólapra másolva!
2007.03.08. 14:47
Nincs idő nyalogatni a sebeket a két spanyol gigásznál, az FC Barcelonánál és a Real Madridnál: az ősi riválisok szombat este már egymás ellen lépnek pályára a Camp Nouban a spanyol első osztályú bajnokság 26. fordulójában. Ez lesz öszeségében a két klasszikus 218. összecsapása, a bajnokságban pedig a 157.
Reuters
Reuters

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Clásicót?

Írja be az itt látható számot!
A Real Madrid hetvenedszer vagy a Barcelona 59-edszer – ez a nagy kérdés spanyol Primera División két óriás klubjának 157. bajnoki találkozója előtt. A harmadik lehetőség – ezt se felejtsük el –, hogy megszületik a 30. döntetlen.

Jósolni igen nehéz, mégis úgy érezhetjük, hogy a hazai pályán játszó Barcelona az esélyesebb.

A címvédő a Bajnokok Ligája-kiesés ellenére még mindig masszív, viszonylag stabil csapat maradt, amelynek szerkezeti problémái nem nagyon vannak, és valószínűleg mentálisan gyorsabban regenerálódik, mint a fővárosi együttes.

Ugyanakkor a Real Madrid a ciklikus lökéshullámokkal érkező válságok legújabbikát éli át. A királyi gádának továbbra sincs a hagyományaihoz, a gazdasági súlyához méltó karaktere a pályán, klasszisai között nincs olyan, aki stabilan jó teljesítményt nyújt, és bármikor meccseket képes eldönteni. Ráadásul sok a sérültje (például Cannavaro, Reyes, Beckham).

A katalánoknál szerdán mindenki megfújta a harci kürtöket, mondván, nehogy már még mindig a cipőjük orrát nézegessék a Liverpool elleni kudarc miatt.

„Sajnos a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan mi akartuk, de most már újra fel kell emelnünk a fejünket, és ki kell egyenesednünk – jelentette ki a csapat legnagyobb sztárja, a brazil Ronaldinho.

„Nincs arra időnk, hogy szomorkodjunk, mert a Real Madrid vár ránk, és több kisiklást már nem engedhetünk meg magunknak.”

A Liverpool ellen az Anfielden gólt szerző Eidur Gudjohnsen szerint keményebben kell dolgozni, ha a csapat a nagy lehetőség kapujában nem szeretne sorra megtorpanni.

„Most nincs csapatszellem – vélekedett az izlandi csatár. – Fel kell készülnünk arra, hogy több áldozatot vállaljunk a sikerekét. A Liverpool ellen több szín volt a játékunkban, mint a hazaiaknak, de ha nem hozzuk meg a szükséges áldozatokat, és nem dolgozunk teljes gőzzel, akkor az nem lesz elég.”

Ami a Real Madridot illeti, Predrag Mijatovics sportigazgató a Bayern München elleni 2-1-es vereség és a kiesés után nem túl határozottan biztosította a bizalmáról Fabio Capello vezetőedzőt.

A blancóknak maradt a bajnokság, de ha szombaton leszerepelnek a Camp Nouban, valószínűleg senki nem menti meg az olasz szakvezetőt a kirúgástól.

„Ez elég nagy leégés – nyilatkozta a müncheni fiaskó után Guti, a királyiak játékosa. – Nehéz lesz túllépni rajta, de szombaton az egyetlen olyan trófeáért játszunk, ami még elérhető maradt számunkra. Meg kell vernünk a Barcelonát.”

Mint már említettük, a Realnak három sérültje van: David Beckham, Fabio Cannavaro és Jose Antonio Reyes.

A Barcelonánál Frank Rijkaard eltiltás miatt nem számolhat Gianluca Zambrottával és Ludovic Giulyvel.

A Sevilla – ha csak valami kisebb csoda nem történik – megőrzi az első helyet a tabellán, ugyanis vasárnap a Gimnastic Tarragona otthonába látogat.

A BARCELONA–REAL MADRID ÖRÖKRANGADÓK ALAPSTATISZTIKÁI

Barcelona-győz. Dönt. Real-győz. Barcelona-gólok Real Madrid-gólok
bajnokság 58 29 69 231 282
Bajnoki rájátszás 1 1 2 2 3
Király Kupa 11 5 13 53 62
Európai kupák 1 1 2 6 11
Bajnokok Ligája 0 1 1 1 3
Spanyol Kupa-döntő 0 0 1 0 3
Ligakupa 2 4 2 13 14
Spanyol Szuperkupa 2 1 5 8 17
Történelmi torna 2 4 1 2 1
A La Liga elődjében 0 2 3 3 3
Összesen 77 46 94 337 398
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik