Frank Rijkaard szerint a Zaragoza az esélyes, sevillai vacsora

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.02.28. 14:55
Frank Rijkaard, a Bajnokok Ligája- és spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona holland trénere koránt sem biztos csapata Spanyol Kupa-továbbjutásában. A gránátvörös-kékek trénere a tervek szerint pihenteti Samuel Eto'ót a Zaragoza ellen. A sevillai városi rangadó előtt a két rivális gárda elnöke az együtt töltött vacsora során békejobbot nyújtott egymásnak.
Rijkaard pihentetit Eto'ót, a mester Ronaldinhótól és Giulytől várhatja a gólokat
Reuters
Rijkaard pihentetit Eto'ót, a mester Ronaldinhótól és Giulytől várhatja a gólokat
Rijkaard pihentetit Eto'ót, a mester Ronaldinhótól és Giulytől várhatja a gólokat
Reuters
Rijkaard pihentetit Eto'ót, a mester Ronaldinhótól és Giulytől várhatja a gólokat

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A Spanyol Kupa negyeddöntőjében a visszavágó talán legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésén a Barcelona a Zaragozához látogat. Az első találkozón Militóék 1-0-ra győztek a Nou Campban, Frank Rijkaard, a katalánok vezetőedzője szerint nem csapata számít a párharc favoritjának.

„A kupában hagyományosan jól szerepel a Zaragoza, igazi specialisták - érvelt a holland. - Hátrányban vagyunk, nincs választásunk, támadnunk kell. Ez viszont magában hordozza, hogy hátul kinyílunk és a kontrázhat az ellenfél. Ez egy olyan kupamérkőzés, ellentétben a bajnokikkal, amelyet nem elég csak egy góllal megnyernünk.”

A gránátvörös-kékeknél a „porhintés” részét képezi Samuel Eto’o esetleges bevetése. A nagy visszhangot kiváltó Eto’o-ügyet lezárni látszott a hétvégi, Bilbao elleni 3-0-ra megnyert bajnoki, amelyen a kameruni gól rúgott, gólpasszt adott.

Rijkaard tervei szerint azonban a hosszú sérülésből csak a közelmúltban visszatérő Eto’ónak nem osztana szerepet a kupamérkőzésen, már a lényegesen fontosabbnak vélt Liverpool elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóra és a bajnoki rangadókra hangolva. Az angolok elleni mérkőzés előtt a Sevillához látogatnak, majd a Real Madridot fogadják.

Kérdés azonban: nem lesz-e újabb ügy a mellőzésből, Eto’o lelkileg hogyan képes feldolgozni ezt a szakmai érvekkel alátámasztott edzői döntést.

Az andalúziai tartomány elöljáróinak szervezésében kedden este közös vacsorán vett részt a két sevillai nagyklub elnöke, José María del Nido és Manuel Ruiz de Lopera.

A találkozónak jelképes üzenete is van: legyen a szerda esti kupavisszavágó a sporté, a futballé, a pályán és a lelátón a béke legyen az úr. Az elmúlt hetek világfutballban történt incidenseit figyelembe véve elismerő megmozdulás egy olyan összecsapás előtt, amelyen városi riválisok feszülnek egymásnak.

Más kérdés, a vacsorán és azután nem azok borultak egymás keblére, akik a pályán vagy éppen a lelátón, esetleg a stadionon kívül a városban olykor egymásra csúsznak vagy éppen egymásnak esnek.

Az első mérkőzés a Betis pályaválasztása mellett gólnélküli döntetlent hozott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik