Egyre kapósabb Bernd Schuster

Vágólapra másolva!
2007.02.16. 10:53
Kapós lett Bernd Schuster. A Getafe szakvezetőjének neve a Bayern München mellett a Real Madridnál is felmerült, legalábbis Vicente del Bosque, a klub egykori edzője szerint ő az ideális megoldás a kispadra.

A Spanyolországban kiscsapatnak számító Getaféval elért sikerei kapóssá tették Bernd Schustert, a csapat edzőjét. Az egykori világhírű játékos neve ugyanis több nagy klubnál is felmerült.

Korábban a Bayern Münchennél gondolták úgy, hogy amennyiben Ottmar Hitzfeld valóban távozik a szezon végén, akkor az 1980-ban Európa-bajnok NSZK válogatottjának középpályása lehet az utódja.

A német szakvezetőt azonban nem csak Franz Beckenbauer, a Bayern elnöke látná szívesen: Vicente del Bosque szerint Schuster lenne az ideális megoldás a Real Madrid edzői posztjára.
„Schuster nagyon jó játékos volt, és edzőként elért eredményei is figyelemre méltóak.”

Schuster esetleges szerződtetését megkönnyíti az a tény, hogy a szakember számára előnyös feltételekkel vállalt munkát a Getafénél. Nevezetesen van egy olyan pont a kontraktusban, hogy ha egy igazi nagy klub keresi, akkor a Getafe köteles őt elengedni.

Bernd Schuster játékosként is megfordult a Real Madridnál. 1988 nyarán az ősi rivális Barcelonától érkezett, első szezonjában 33 meccsen hét gólt szerzett, egy év múlva 28 találkozón hatot. 1990 nyarán az Atletico Madrid játékosa lett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik