Frank Rijkaard hiába kérte, Samuel Eto’o nem akart beállni

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.02.12. 10:17
A 22. fordulóban a címvédő, listavezető Barcelona Ronaldinho fantasztikus játékával, nem mellékesen két góljával hazai pályán győzte le a Racing Santander együttesét. A mérkőzés nemcsak amiatt maradhat emlékezetes, hogy a brazil ismét megvillantotta klasszisát, illetve hogy többhónapos sérülés után visszatért a katalán csapatba Lionel Messi, hanem azért is, mert a kispadra jelölt Samuel Eto’o nem vállalta a játékot.
Messi a 68. percben léphetett pályára
Reuters
Messi a 68. percben léphetett pályára
Messi a 68. percben léphetett pályára
Reuters
Messi a 68. percben léphetett pályára

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Frank Rijkaard a katalánok holland vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón megerősítette, hogy a második félidőben szerette volna becserélni Eto’ót, ahogyan arra készült ő, a játékos és a közönség is.

A szakember segítőjét, Eusebio Sacristánt küldte a melegítő kamerunihoz, akit azonban nemleges válasszal küldött vissza a támadó. Ezután Rijkaard személyesen(!) győzködte Eto’ót, de közelebb ő sem jutott a megoldáshoz.

A holland szakember csalódottságát fejezte ki a történtek kapcsán, mint elmondta: ilyen hosszú kihagyást követően minden pályán töltött perc nagyon fontos lehet a folytatást illetően, úgy a játékos, mint a csapat számára.

A gólerős kameruni légiós, akinek hiányát igencsak megérezték a gránátvörös-kékek, szeptember végén sérült meg és csak az idén kezdhette újra az edzéseket. A 21. fordulóban, az Osasuna elleni idegenben gólnélküli döntetlennel zárult bajnokin a hajrában öt percre csereként már lehetőséget kapott, pedig korábban csupán napokat készülhetett ismét társaival.

A héten 136 nap után ismét együtt edzhetett a katalánok három meghatározó játékosa, a kisebb sérülésen túljutó Ronaldinho, illetve a hosszabb kihagyást maga mögött tudó Eto’o és Messi.

A brazilnak jót tett a kis kihagyás, illetve hogy ismét bevethető állapotban van két kreatív társa. A Santander ellen remekelt, két góljával eldöntötte a mérkőzést.

Messi a második Barca-gól után, a 68. percben váltotta honfitársát, Saviolát. Eto’o a hajrában állt volna be, ha kedve éppen úgy tartja. Hazai közönség előtt lehetett volna újra együtt a pályán a Barca-támadójátékának három alappillére, de a kameruni a padon maradt.

Eto’o eleve későn indult melegíteni, de talán az is zavarta, hogy amíg ő a múltkor és most is csupán perceket kapna, addig az argentin szélső elsőre több mint húsz percet tölthetett a pályán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik